Hana Ubović pobednica konkursa „Fudbal je ljubav“

Kompanija McDonald’s je jedan od generalnih sponzora FIFA takmičenja, a ove godine sponzor je Svetskog prvenstva u fudbalu. McDonald’s u Srbiji je za decu uzrasta od 6 do 10 godina organizovao nagradni literarni konkurs na temu „Fudbal je ljubav“. Mališani koji vole fudbal su trebali da u do 200 reči opišu svoju posvećenost i ljubav prema ovoj najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Pristigao je veliki broj fenomenalnih radova, a stručni žiri u sastavu Slavka Petković Grujičić, književnica, Saša Zdjelar, fudbaler i Boki Perić, glumac, su imali veoma težak zadatak da odaberu jedan pobednički rad koji će pobedniku omogućiti da učestvuje u Player Escort programu, a to znači da će jedno dete u pratnji jednog roditelja putovati u Moskvu na utakmicu Srbija-Brazil i izaći na teren u pratnji jednog od igrača.

Prema ocenama žirija, a ocenjivan je i literarni i motivacioni pristup u pisanju, pobednički sastav je napisala Hana Ubović, devojčica iz Zemuna koja ima 10 godina i obožava fudbal i Mesija. Ona će u pratnji tate putovati u Moskvu i biti podrška našim reprezentativcima na utakmici sa Brazilom.

McDonald’s je pored ove glavne nagrade dodleio još četiri nagrade: dve fudbalske lopte koje su dobili Boris Sarić i Vuk Pavićević, jednu proslavu rođendana u McDonald’s restoranu koju je dobio Aleksa Filipović i jedan porodični ručak u McDonald’s restoranu koji je dobio Damjan Komadinić. Čestitamo svim dobitnicima!

Hana Ubović i Saša Zdjelar

Categories: