McDonald’s u svetu

Istorija je počela daleke 1948. godine. Ove godine u San Bernandinu (SAD), braća Ričard i Moris McDonald otvorila su prvi McDonald’s restoran. Oni su u svom restoranu počeli da primenjuju koncept tzv. brze hrane, koji čine brza usluga i niske cene.

Nešto kasnije, 1955. godine, McDonald’s kakav danas poznajemo oformio je privatni preduzetnik Rej Krok. Vremena se menjaju, a naš kvalitet naše hrane i usluge širom sveta je napredovao u skladu są potrebama naših vernih gostiju.

Danas, McDonald’s korporacija broji više od 36.000 restorana u 100 zemalja.

Suština naše poslovne strategije ogleda se u proverenoj formuli koju sledimo godinama „QSC&V”

Q /quality/ je oznaka za kvalitetnu hranu,
S /service/ za brzu i ljubaznu uslugu,
C /cleanliness/ za besprekornu čistoću, a
V /value/ znači da objedinjeni, ovi elementi daju najvišu moguću vrednost proizvoda i usluge.

Categories: