Novi endoskop za lečenje mališana u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj

Novi endoskop za lečenje mališana u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj 1 Novi endoskop za lečenje mališana u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj

Beograd, 25. decembar 2017 Tokom meseca novembra, u svim McDonald’s restoranima u Srbiji u „humanitarnim kasicama“ je prikupljan novac za Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj. Takođe u nedelji od 20. do 27. novembra kao podrška Svetskom danu deteta izdvajano je po 10,00 dinara od svakog prodatog Happy Meal-a.

Prikupljeno je ukupno 543.000,00 dinara i ta sredstva će, uz dodatna sredsta koja je obezbedila bolnica, biti iskorišćena za kupovinu endoskopa (gastroduodenoskop).

„McDonald’s je prepoznatljiv u svetu kao kompanija koja razvija programe donatorstva i društveno je odgovorna. Ovaj aparat nam je neophodan za pregled najmlađe dece, kao i za uvid u stanje digestivnog trakta kod starije dece nakon unosa korozivnih sredstava (kiselina i baza). Postojeći aparat je star preko 15 godina. Godišnje oko 200 dece ima potrebu za ovom intervencijom. Pored ovih intervencija i važnosti aparata za dijagnostiku gastroenteroloških stanja i poremećaja, ovaj aparat se koristi i za nežno vađenje stranih tela koje je dete progutalo“ izjavio je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj.

„Ove godine smo nastavili saradnju, koju smo započeli prošle godine, sa Univerzitetskom dečijom klinikom u Tiršovoj. Drago nam je što smo mogli da pomognemo i da učestvujemo u obezbeđivanju ovog važnog uređaja. McDonald’s će nastaviti i ubuduće da podržava institucije i organizacije kojima je pomoć neophodna kako bi što lakše prevazišli sve izazove sa kojima se suočavaju“ rekla je Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonald’s u Srbiji.

Categories: