Profesionalno napredovanje

Profesionalni razvoj i napredovanje u McDonald’su zavise pre svega od sposobnosti i potencijala svakog zaposlenog. Pri tome nije važno koliko neko ima godina, već kakvi su njegovi rezultati, predispozicije i iskustvo. Sistem ocenjivanja rezultata rada kreiran je tako da od prvog radnog dana omogućava neometan razvoj potencijala svakog zaposlenog.

Svi zaposleni imaju istu šansu. Mnogi vodeći ljudi u kompaniji počeli su kao radnici u restoranu, kakav je slučaj i sa našim direktorom. Nivoi radnih mesta (po hijerarhiji):

OPERATIONS MANAGER – ume da operativno i strateški rukovodi sektorom

BUSINESS CONSULTANT – jedna godina iskustva u vođenju restorana – ima odlične poslovne rezultate – ima sposobnost da radi na usavršavanju Restaurant managera

RESTAURANT MANAGER – poseduje kompletno znanje za uspešno vođenje restorana

I ASSISTANT – zamenjuje upravnika u njegovom odsustvu – vodi ceo restoran – može da vodi restoran sa 100 zaposlenih

II ASSISTANT – vodi smenu – ume da podstiče razvijanje potencijala zaposlenih – preuzimanje dela odgovornosti za rad restorana – produbljivanje znanja: kvalitet, usluga, čistoća, razvijanje zaposlenih

SWING MANAGER – vodi smenu – vodi računa o opremi – obavlja kalibraciju – sprovodi sigurnosne i higijenske procedure

MANAGER TRAINEE – rukovodi delovima restorana – kuhinjom, servisnim pultom, salom za goste – ima organizacione sposobnosti – ume da vodi tim – ume da motiviše druge – ume da efikasno podeli zaduženja – ume da se snalazi u kriznim situacijama

HOSTESS – poznaje standarde i rad u skladu sa njima – ume da prenosi informacije i podučava druge pravilnim radnim procedurama – poslove obavlja strpljivo – komunicira jasno i razumljivo

CREW PERSON – želi da unapredi stečena znanja – ima sposobnost za timski rad – ima razvijenu odgovornost – ima radne navike. Svaka viša pozicija podrazumeva znanja i sposobnosti sa niže pozicije.

Categories: