Studenti Poljoprivrednog fakulteta u poseti McDonald’s dobavljaču – Salat centru

Saradnja kompanije McDonald’s i Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna traje godinama i ogleda se kroz predavanja koja McDonald’s u saradnji sa svojim dobavljačima organizuje za studente na teme kvaliteta i bezbednosti hrane, ali i kroz studijske posete proizvodnim pogonima McDonald’sovih dobavljača kako bi se studenti na praktičan način upoznali sa procesima i tehnologijom proizvodnje, ali i sa standardima koji moraju da se poštuju kako bi proizvodi koji se konzumiraju u McDonald’s restoranima bili najboljeg mogućeg kvaliteta.

U četvrtak, 11. maja, organozovana je poseta za studente Poljoprivrednog fakulteta kompaniji Salat centar, koja je dobavljač Iceberg salate za McDonald’s restorane u Srbiji.

Kompanija Iceberg Salat Centar uspešno posluje na srpskom i inostranom tržištu duže od 27 godine. Osnovana je 1990. kao ekskluzivni uzgajivač i distributer Iceberg salate za potrebe lanca restorana McDonald’s.

Kao i svi kooperanti kompanije McDonald’s, Iceberg Salat Centar posluje prema najvišim svetskim standardima i proizvodi namirnice vrhunskog kvaliteta. U fazi proizvodnje salate i povrća primenjuje se GLOBALGAP standard, kojim se proces proizvodnje na polju strogo prati u svim fazama. Prerada salate i ostalog povrća vrši su u skladu sa FSSC 22000 standardom. Osnovni cilj primene ovih standarda jeste da se obezbedi praćenje i kontrola svih fizičkih, hemijskih i bioloških faktora koji mogu uticati na bezbednost i ispravnost hrane u svim procesima proizvodnje.

McDonald’s u svojim restoranima u ponudi ima pileću crispy i grilovanu, garden i malu salatu. Svaka od njih sadrži sveže povrće poput Iceberg salate, šargarepe, krastavca ili paradajza, koje u kombinaciji sa pilećim mesom i dresingom predstavljaju kompletan i ukusan obrok.

IMG_8205

IMG_8204

IMG_8202

IMG_8200

IMG_8208

 

Categories: