Svetski dan deteta u McDonald’su

Povodom obeležavanja Svetskog dana deteta kompanija McDonald’s je u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna organizovala druženje dece sa poznatim dečjim piscem Urošem Petrovićem u McDonald’s restoranu “Bezistan” na Terazijama.

Deca su uživala u razgovoru i druženju sa poznatim piscem, a kao dodatno iznenađenje tu je bio i ilustrator Aleksa Gajić koji je radio ilustracije za Uroševu novu knjigu „Priča o Jangu“ i koji je deci davao smernice i savete za njihove crtačke veštine. Nakon predstavljanja knjige i druženja, Uroš Petrović je potpisivao svoju knjigu „Priča o Jangu“, koju je na poklon od restorana McDonald’s dobilo 100 mališana.

„Deca su budućnost svakog društva i na nama odraslima je da im omogućimo najbolje uslove za život, školovanje, druženje i igru. Mi verujemo da su dečija prava univerzalna i zajednička za svu decu, bez obzira na okolnosti u kojima se nalaze i zbog toga tradicionalno novembar posvećujemo deci. Ove godine sprovodimo različite aktivnosti za decu iz ustanova koja brinu o ugroženoj deci kao što su Zvečanska, Svratište, Udruženje – Radost deci i Multiart, kao i iz Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, ali ne zaboravljamo ni mališane koje mame i tate dovode u naše restorane i zbog toga bih posebno želela da se zahvalim izdavačkoj kući Laguna sa kojom delimo posvećenost srećnim trenucima u odrastanju dece na pomoći u organizaciji jednog veselog i edukativnog popodneva,“ izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s.

Svetski dan deteta u McDonald’su 1 Svetski dan deteta u McDonald’su

 

Categories: