Ulažemo veliki trud u

čistoću i sigurnost

naših restorana

Higijenski procesi

Sigurnost u McDonald’s-u smatramo temeljem našeg poslovanja.

Naša odgovornost je da serviramo sigurnu hranu u sigurnom okruženju kako za naše goste tako i za naše zaposlene.

Higijenski procesi 1

Osnovni uslov da bi se u McDonald’s-u posluživala sigurna hrana je pranje ruku sapunom i dezinfekcionim sredstvom jer pomaže u sprečavanju prenošenja potencijalno štetnih uzročnika, dok sigurnost hrane pratimo kroz čitav lanac snabdevanja.

Šta to sve uključuje?

Higijenski procesi 2

• U svim restoranima smo obezbedili sredstva za dezinfekciju ruku naših gostiju

Higijenski procesi 3

• Samouslužne kioske, uređaje za plaćanje karticama, kase i druge ekrane svakih 30 minuta čistimo sredstvom za pranje i dezinfekciju – hemijskim sredstvima u spreju visoke efikasnosti i minimalno potrebnim kontaktnim vremenom za delovanje

Higijenski procesi 4

• Uveli smo i češće pranje ruku za zaposlene – najmanje svakih 15 minuta, sapunomi sredstvom za dezinfekciju

Higijenski procesi 5

• Pojačano je čišćenje, pranje i dezinfekcija svih radnih površina i pribora kojim se priprema hrana, zatim površina u prostoru za goste ( kao što su stolovi, stolice, ekrani, kvake… )

Higijenski procesi 6

• Osigurali smo digitalne bezkontaktne toplomere kako bi bili na raspolaganju našim zaposlenima u slučaju sumnje na povišenu telesnu temperaturu

Higijenski procesi 7

• Pojačali smo nadzor zdravstvenog stanja zaposlenih dok je kroz HACCP sistem implementirana “Politika zdravstvenog stanja zaposlenih” koja ih obavezuje da se u slučaju zdravstvenih sumnji jave poslodavcu. U slučaju sumnje ili dokaza o postojanju zdravstvenih smetnji, dotičnim zaposlenima se zabranjuje ulaz u restoran