Press - McDonalds
Zatvori

PRVI VEGETARIJANSKI BURGER U PONUDI MCDONALD’SA U SRBIJI

8.5.2023

McDonald’s donosi sjajne novitete ovog proleća, naime, na meniju svih Mek restorana u Srbiji, od sada je i prvi vegetarijanski burger – Veggie burger.

Savršen je izbor za vegetarijance i sve one koji žele da uživaju u Mek obrocima. Veggie burger se sastoji od sočnog kroketa od spanaća i sira, koji je obogaćen ukusnom zelenom salatom, svežim paradajzom, sendvič sosom i serviran je u zemički sa susamom.

“Naša želja je da uvek pružimo najbolju hranu za sve naše goste i zato smo odlučili da uvedemo novu ponudu Veggie proizvoda i zadovoljimo rastuću potrebu za vegetarijanskim jelovnikom. Za nas, obogatiti meni ne znači samo dodavanje novih jela, već i prilagođavanje našeg menija kako bi odgovarao željama i potrebama naših gostiju. Verujemo da će vas ukus i tekstura Veggie proizvioda oduševiti i da ćete ih rado konzumirati.  Nastavićemo i dalje da uvodimo nove proizvode u naše menije.” rekla je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s Srbija.

Pored Veggie burgera, McDonald’s restorani u Srbiji će u ponudi imati i Veggie Wrap i Veggie trougliće.

21.3.2023.

SVETSKI DAN KNJIGE MCDONALDS JE OBELEŽIO DONACIJOM 500 KNJIGA

 

McDonald’s je u Srbiji prisutan već punih 35 godina i za sve to vreme je aktivan partner zajednici kroz različite akcije od društvenog značaja.

Povodom ovog velikog jubileja uspešnog poslovanja u Srbiji, ali i Svetskog dana knjige, kompanija McDonald’s je poklonila po 35 aktuelnih naslova gradskim bibliotekama gradova u kojima ima restorane. Ukupno 280 knjiga su dobile biblioteke u Nišu, Velikoj Plani, Kragujevcu, Beogradu, Pančevu, Staroj Pazovi, Novom Sadu i Subotici.

Dodatno je McDonald’s poklonio 130 kniga biblioteci Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Smederevu, kako bi pomogao da se obnovi fond knjiga, jer im je u požaru pre devet godina izgorela školska biblioteka.

Poznato je da McDonald’s redovno organizuje u svom restoranu druženja dece i domaćih pisaca dečije književnosti, gde deca imaju priliku da upoznaju svoje omiljene pisce, dobiju knjigu sa potpisom na poklon i nauče od pisaca mnoge zanimljivosti. Kompanija je odlučila da ovog aprila podrži domaće pisce i 100 knjiga će biti poklonjeno jednoj od najstarijih osnovnih škola u Srbiji „Dositej Obradović“ iz Požarevca.

„Znamo koliko je čitanje važno, pa uvek sa velikim zadovoljstvom podržavamo domaće pisce i uopšte, donacijom knjiga pokušavamo da najmlađe podstaknemo da čitaju knjige. Mi smo i kao kompanija pre nekoliko godina uveli Happy Reader program, a to znači da uz naš Happy Meal obrok roditelji i deca imaju opciju da biraju knjigu umesto igračke. Nastavićemo i ubuduće da kroz ovakve donacije doprinosimo kulturi čitanja.“ rekla je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s Srbija.

McDonald’s veruje da sa svoja 32 restorana, ima jedinstvenu vezu sa lokalnim zajednicama širom Srbije, a tome doprinosi i odgovornost kompanije da pomogne ljudima. Kompanija se razvija i napreduje samo ako se razvijaju i napreduju zajednice u kojima posluje. Sa svojom veličinom i obimom poslovanja u jedinstvenoj su poziciji da uzvrate društvu u kom žive i rade.

21.4.2023.