Vesti

Vesti 1

Vesti

Dvadeset i sedmi McDonald’s restoran u Srbiji otvoren je u Višnjici, u okviru BIG FASHION šoping centra. Restoran se prostire na 183 kvadratna metra, poseduje potpuno odvojen prostor za McCafe i sopstvenu baštu i prvi je McDonald’s restoran u ovom beogradskom naselju.

„U novi restoran smo investirali 900.000 evra i direktno obezbedili posao za 35 novih radnika. Restoran u BIG FASHION šoping centru je prvi koji otvaramo od početka godine, a do kraja godine nas očekuje otvaranje još jednog, na auto putu od Niša ka Beogradu. Sve to su pokazatelji stabilnog poslovanja naše kompanije i želje da naša ponuda bude dostupna što većem broju gostiju“, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija.

McDonald’s nastavlja sa uvođenjem najsavremenijih tehnologija, pa će restoran u BIG FASHION šoping centru biti čak šesti objekat koji poseduje terminale za poručivanje – self order kioske. Na tri kioska u restoranu, gosti mogu samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odaberu željene proizvode, poruče ih i plate karticom na samom terminalu, ili gotovinom na posebnoj kasi.

Radno vreme McDonald’s restorana u okviru BIG FASHION šoping centru je od 10 do 22 časa tokom cele nedelje.

????????????????????????????????????

McDonald’s restorani će u periodu predstojećih uskršnjih praznika raditi po izmenjenom radnom vremenu.

radno-vreme_2000x787sajt

Igračke Štrumpfova su od danas u okviru Happy Meal ponude!

Plava družina je stigla u Mek!

Štrumpfovi se vraćaju i u McDonald’s restorane. Sva deca će imati priliku da od 31. marta 2017. godine u okviru Happy Meal ponude izaberu jednu od deset igračkica omiljene plave družine.

Igrčkice su u obliku Štrumpfovskih kućica – pečuraka, a uz svaku kućicu dolaze i dve figurice Štrumpfova. Na kućicama se pomera poklopac i svaka kućica ima otvoren prozor i različitu grafiku koja sugeriše različite karaktere.

Svih deset kućica su različitih boja i u svakoj su drugačije figurice.

23-03-CON-4

23-03-CON-32

23-03-CON-39

Tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, za mart mesec, biće namenjeno za drugu fazu izgradnje Senzornog vrta u Osnovnoj školi „Radivoj Popović“.

Osnovna škola „Radivoj Popović“ u Zemunu je najstarija beogradska škola za obrazovanje dece oštećenog sluha i govora, disharmoničnog motornog razvoja i autizma, prva je škola u Beogradu čije će dvorište postati Senzorni vrt – edukativna, interaktivna, zelena oaza namenjena učenju, čulno-motoričkoj stimulaciji i relaksaciji dece kroz različite nastavne i vannastavne aktivnosti.

Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana. Kompanija McDonald’s kao inicijator akcije, će javnost, o ostvarenim donacijama, obavestiti nakon završetka akcije.

“McDonald’s od početka rada u Srbiji kroz program „humanitarnih kasica“ podržava različite institucije i organizacije koje se bave zaštitom i brigom o našim mališanima. Ovog puta želimo da pomognemo da se što pre završi izgradnja senzornog vrta u osnovnoj škloli „Radivoj Popović“ kako bi se deci u ovakvom okruženju se odgovarajućim aktivnostima, mirisima, dodirom, zvukom, podstakao razvoj svih čula i lakše usvajanje znanja i veština neophodnih za kvalitetniji život.“ izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

Projekat uređenja dvorišta razvijen je u saradnji projektnog tima UG Beogradski festival cveća zajedno sa nastavnim i stručnim osobljem škole kako bi zadovoljio specifične potrebe učenika koji je pohađaju i u njoj borave.

Kompanija McDonald’s će nastaviti sa projektom “humanitarne kasice” i u drugim gradovima, kao i sa drugim institucijama u Srbiji.

Senzorni vrt_idejna ilustracija sadrzaja 1

Senzorni vrt_idejna ilustracija sadrzaja 2

Trk u Mek – nove igračke su u Happy Meal ponudi! My Little Pony i Transformersi vas čekaju!

Nove igračke su u Meku!

Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ i kompanija McDonald’s u Srbiji sarađuju skoro čitavu deceniju, još od 2009. godine. Uprava kompanije McDonald’s je te 2009. godine donela odluku da se novac koji se prikuplja u “humanitarnim kasicama” u svim McDonald’s restoranima širom zemlje donira upravo ovoj ustanovi i to isključivo za kupovinu medinske i bolničke opreme.

Zahvaljujući sredstvima koja su prikupljena u „humanitarnim kasicama“, što predstavlja više od 150.000 evra, do sada je kupljena sledeća medicinska i bolnička oprema za službe, odeljenja i laboratorije Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “dr Vukan Čupić”

 • 57 infuzionih pumpi
 • 6 električnih kreveta za odeljenja intenzivne nege
 • 6 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata
 • 2 suva sterilizatora
 • 1 laminarna komora za rastvaranje citostatika i drugih lekova
 • 1 EKG aparat
 • 1 softver za dijagnostički aparat Protočni citometar
 • 1 mašina za sterilizaciju i pranje flašica za hranjenje odojčadi
 • Nameštaj za bolesničke sobe i dnevni boravak za decu na odeljenju Hematoonkologija 1
 • Nameštaj za 2 radne sobe lekara
 • 1 komplet poligona za fizikalnu terapiju

 

„Cilj i misija kompanije McDonald’s je da pomogne zajednicu u kojoj posluje. Od osnivanja Roditeljske kuće pri Institutu za majku i dete, kojom upravlja Udruženje “Zvončica”, mi smo njihov partner. Sredstva se skupljaju kroz “humanitarne kasice” u našim restoranima i na taj način pomažemo da mališani sa najtežim oboljenjima imaju što bolje uslove lečenja i oporavka. Tokom godina, uključili smo i druge ustanove i udruženja u naš program, ali sa udruženjem “Zvončica” imamo i nastavljamo kontinuiranu saradnju”, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

Vesna Skoko, predsednica UO “Zvončica” rekla je „Sa velikim zadovoljstvom mogu reći da je saradnja Udruženja “Zvončica” i McDonald’s pravi primer uspešnog partnerskog odnosa, koji je doprineo značajnom poboljšanju uslova lečenja naše dece u Institutu za majku i dete. Ali ne samo deci koja boluju od malignih bolesti, već i ostalim malim pacijentima koji se od drugih oboljenja leče u ovoj, najvećoj dečijoj bolnici u Srbiji. Nama je izuzetno drago što smo uspeli i da opravdamo poverenje građana, koji svoj sitniš ostavljaju u “humanitarnim kasicicama” u restoranima McDonald’s širom Srbije, jer se svaka kupovina medicinske i bolničke opreme transparentno objavljuje i građani znaju kuda ide njihov novac. Zahvaljujemo se menadžmentu McDonald’s i građanima Srbije na humanosti, poverenju i neprocenjivom doprinosu za zdravlje naše dece.“

„Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ u Novom Beogradu je najveća dečija bolnica u regionu. Godišnje se pregleda oko 200.000 dece, a na bolničko lečenje Institut primi oko 22000 pacijenata. Pod jednim krovom nalaze se sve službe i odeljenja neophodne za zbrinjavanje dece sa najsloženijim urođenim anomalijama, stečenim oboljenjima, uključujući i maligne tumore, kao i decu s teškim povredama. Institut je tercijalan i referentna ustanova iz oblasti zdravstvene zaštite dece i žena generativnog perioda. Za grad Beograd obavlja se delatnost iz domena primarnog i sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite. Ovo sve potvrđuje kompleksnost rada zdravstvenih radnika i saradnika, kao i nemedicinskog osoblja, a sve u cilju pravovremenog i uspešnog lečenja obolele dece. Republika Srbija preko Ministarstva zdravlja i RFZO-a maksimalno ulaže sredstva u zdravstvenu zaštitu dece, ali to, s obzirom da je medicina skupa delatnost, nije dovoljno. Zahvaljujući donatorima u prilici smo da omogućimo deci i njihovim pratiocima kvalitetnije uslove za lečenje.

Višegodišnja kontinuirana sredstva iz donacije kompanije McDonald’s ostvarene u saradnji sa Udruženjem roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ je veoma mnogo pomogla celokupan razvoj Instituta. Kupljena oprema (medicinski aparati, kreveti, nameštaj i dr.) prevashodno je bila namenjena odeljenjima gde se leče najteže obolela deca. Sve ovo je doprinelo da je kvalitet lečenja i uslovi u kojima borave mali pacijenti podignut na mnogo viši nivo. To potvrđuje i akreditacija naše ustanove na najduži mogući period od sedam godina. Veliku zahvalnost dugujemo svakom pojedinačnom donatoru koji je odvojio deo svojih novčanih sredstava i ubacio u kasicu restorana McDonald’s. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo rukovodstvu i svim zaposlenima kompanije McDonald’s, kao i nama dragom Udruženju „Zvončica“ koji ima prostorije pod krovovima Instituta.“ Izjavio je doc. dr sc. med. Radoje Simić, VD direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

Kompanija McDonald’s će nastaviti sa projektom „humanitarne kasice“ i ubuduće.

Skoro decenijska saradnja Udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ i kompanije McDonald’s

Skoro decenijska saradnja Udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ i kompanije McDonald’s 1

Skoro decenijska saradnja Udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ i kompanije McDonald’s 2

U nedelju, 5. februara, u McDonald’s restoranu na Terazijama održan je Lego Betmen dan u saradnji sa našim partnerom Blitz filmom i Lego klubovima Kockarijum i Beokocka, koji su obezbedili Lego kocke. Deca su se takmičila u slaganju Lego kocki, uživala  u bojenju i razgledanju Lego kreacija.  Najuspešniji su sa sobom poneli i vredne nagrade u vidu Lego setova. U susret filmu „Lego Betmen“ u svim McDonald’s restoranima deci će biti dostupno osam igračaka inspirisanih ovim filmom u okviru Happy Meal obroka.

Lego Betmen dan (3)

Lego Betmen dan (2)

Lego Betmen dan (1)

Lego Betmen dan (4)

Igračke iz filma Lego Batman vas očekuju u sklopu Happy Meal ponude! Igračke možete kupiti i odvojeno.

Betmen je stigao u Mek!

Kliknite ovde da biste preuzeli i odštampali nove kupone već sada! Kuponi važe do 31.03.2017. u svim McDonald’s restoranima.

Novi kuponi su tu!

Uz svaki kupljeni Happy Meal, vaše mališane očekuje i mandarina na poklon!

Ukusan i zdrav početak raspusta

Uživajte u novoj promotivnoj ponudi – u McDonald’s restorane su stigli Crispy Cheese DeLux, Crispy Cheese Chicken i Grand Double Bacon Cheese! U prilogu “hrskaju” fenomenalni Američki krompirići i čiz zvezdice!
Nova "hrskava" promocija! 1

Danas je u McDonald’s restoranu na Terazijama održana konferencija za medije na kojoj je najavljen film „Pevajmo“. Glumci koji su pozajmili glasove likovima u filmu su Paulina Manov, Dragan Vujić – Vujke, Milan Antonić ppozvali su mališane i njihove roditelje da uživaju u gledanju jednog od najvećih animiranih hitova. U originalnoj engleskoj verziji filma glavnim junacima glasove su pozajmili Metju Mekonahi, Skarlet Johansen, Riz Viterspun, Džon C Rajli, Set MekFarlen, a pevaju Stivi Vonder i Arijana Grande.

Glavni likovi iz filma „Pevajmo“ su se našli i u novoj Happy Meal seriji dostupnoj od 30. Decembra. Biće dostpuno osam figurica inspirisanih filmom „Pevajmo“ (SING). Baš kao i u filmu, kolekcionari će moći da uživaju u omiljenim zvucima, igri i pesmama koje će figurice glavnih likova izvoditi kada pljesnete dalnom o dlan ili kada povučete figuru unazad. Deca će uživati u igri sa omiljenim likovima životinja kao što je miš Majk, prasica Rozita, slonica Mina, gorila Džoni, bodljikavo prase Eš… Takođe od kutije za Happy Meal deca će moći da naprave pravu pozornicu. A na raspolaganju su i aplikacije na McDonald’s Happy Studio gde će deca moći da personalizuju sadržaj, „obuku“ kostime i odglume različite emocije.

 

Likovi iz filma „Pevajmo“ u Meku

Likovi iz filma „Pevajmo“ u Meku 1

Tokom meseca novembra, u svim McDonald’s restoranima u Srbiji u „humanitarnim kasica“ je prikupljan novac za Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj. Takođe u nedelji od 20. do 27. novembra kao podrška Svetskom danu deteta izdvajano je po 10,00 dinara od svakog prodatog Happy Meal-a.

Prikupljeno je ukupno 580.000,00 dinara i od tih sredstava će biti kupljena dva aspiratora za operacioni blok klinike. Aspiratoti služe za usisavanje krvi i izlučevina tokom svake operacije. Operacioni blok klinike ima 6 operacionih sala i godišnje uradi 7000 operacija kod dece, od rođenja do 18 godine, iz cele Srbije i regiona.

„Veoma nam je drago što smo mogli da pomognemo i obezbedimo dva nova aspiratora koji će olakšati rad lekara u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj. McDonald’s će nastaviti i ubuduće da podržava institucije i organizacije kojima je pomoć neophodna kako bi što lakše prevazišli sve izazove sa kojima se suočavaju“ rekao je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji. 

“McDonald’s je prepoznatljiv u svetu kao kompanija koja razvija programe donatorstva i društveno je odgovorna. Nama, kao jednoj od najznačajnijih medicinskih institucija u zemlji, od izuzetnog je značaja partnerstvo sa kompanijama. Svuda u svetu se institucije od javnog značaja, poput Tiršove, finansiraju iz budžeta, ali se razvijaju tako što ih podržavaju kompanije i pojedinci. Hvala na donaciji i nadam se da je ovo početak dugoročnog partnerstva.” prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Operaciona sala u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj2

Tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, za mesec decembar biće namenjeno za Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“.

McDonald’s godinama unazad sarađuje sa ovim udruženjem, kroz različite vidove podrške. Kompanija McDonald’s i na ovaj način pokušava da pomogne da se što je moguće više olakša oporavak dece obolele od malignih bolesti, kao i da da podršku roditeljima koji su svakdnevno suočeni sa brojnim izazovima.

Obavestite svoje prijatelje, braću i sestre, mame i tate, tetke i teče, ujake i ujne, bake i deke, ma sve koje volite – počinju Porodični vikendi u Meku!

Od predstojećeg vikenda (3 i 4.decembar 2016.) u beogradskim restoranima na Terazijama, na Vidikovcu, u Požeškoj, Fontani, Piramidi, na Bežanijskoj kosi, u Borči kao i u restoranima u Pančevu, Novom Sadu (Apolo), Nišu i Subotici, moći ćete da uživate u: kvizovima, druženju sa Ronaldom, mađioničarskim trikovima, kao i u kreativnom kutku.

Cilj porodičnih vikenda je da se na kreativan način i kroz raznovrsne aktivnosti neguju i osnažuju porodične vrednosti. Dođite da se zabavljamo i učimo zajedno :)

FAMILY WEEKENDS 1

 

Kompanija McDonald’s je prvog decembra organizovala Dan otvorenih vrata za studente četvrte godine Poljoprivrednog fakulteta, smer – Upravljenje bezbednošću i kvalitetom u proizvodnji hrane. Četrdesetak studenata sa profesorom su imali priliku da vide kako se čuvaju i skladište proizvodi u McDonald’s restoranima, da čuju koje standarde i procedure dobavljači moraju da ispunjavaju. Da se upoznaju sa standardima kvaliteta i kontrolama koje McDonald’s primenjuje. A potom su imali priliku da vide kuhinju McDonald’s restorana i način pripreme njihovih omiljenih McDonald’s obroka.

DAN OTVORENIH VRATA U McDONALD’SU 2

DAN OTVORENIH VRATA U McDONALD’SU 1

DSC_1369 sređ

 

 

Od danas uz Happy Meal dobijate igračkice likova iz Adventure Time crtaća, a možete ih kupiti i odvojeno!

Vreme je za avanturu!

Kao podrška Svetskom danu deteta, koji se obeležava danas, McDonald’s u Srbiji će od svakog prodatog Happy Meal-a u narednih sedam dana odvojiti po 10 dinara i donirati ih Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Pored novca koji se tokom novembra meseca prikupi u „humanitarnim kasicama“ u svim McDonald’s restoranima u Srbiji, koje predstavljaju dobrovoljne priloge gostiju, sada će McDonald’s dodatno donirati po 10 dinara od prodatih Happy Meal obroka u nedelji od 20 do 27.novembra. Sva ova sredstva namenjena su za nabavku opreme u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

O ukupnoj donaciji, kao i opremi koja je od tih sredstava nabavljena, javnost u Srbiji će biti obaveštena početkom decembra.

Dodatna podrška Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj!

Uživajte u grandioznoj ponudi, jer su se upravo u McDonald’s restorane vratili Grand Big Mac™ i Big Mac™ sa pilećim mesom, a tu su i čiz zvezdice i domaćinski krompirići, kao i potpuno novi Grand dupli čizburger!

Uvećaj užitak!

Uživaj u raskošnom ukusu McMuffina sa čokoladom uz Caffe Latte za samo 300 dinara.

Savršeni spoj kafe i čokolade! 1

Beograd, 1. novembar 2016 Tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, za novembar mesec, u kome se obeležava i Svetski dan deteta, biće namenjeno za nabavku opreme u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Ova akcija ima za cilj podršku lekarima i medicinskom osoblju u okviru saradnje sa Univerziteskom dečjom klinikom u Tiršovoj, za poboljšanje uslova kvalitetnijeg i uspešnijeg lečenja najmlađih pacijenata. Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana. Kompanija McDonald’s kao inicijator akcije, će javnost, o ostvarenim donacijama, obavestiti nakon završetka akcije.

“Ovo je nastavak saradnje koju je komapnija McDonald’s ostvarila sa Univerzitetskom dečjom klinikom u Tiršovoj. Želja nam je da od sakupljenog novca iz humanitarnih kasica, nabavimo potrebnu opremu kako bismo ovoj hrabroj deci omogućili još kvalitetnije lečenje.“ Izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

“Univerzitetska dečja klinika je jedna od najznačajnijih medicinskuih institucija u zemlji i regionu. Kod nas se godišnje obavi 150 000 specijalističkih pregleda i 7000 operacija od kojih je 250 kardiohirurških. Imamo sjajan kadar i dajemo sve od sebe da opremu koju imamo redovno obnavljamo kako bi uslovi za lečenje bili najbolji mogući. Podrška poput ove nam mnogo znači.” istako je prog. dr Zoran Radojičić, doirektor Univerzitetske dečje klinike.

Kompanija McDonald’s će nastaviti sa projektom “humanitarne kasice” i u drugim gradovima, kao i sa drugim institucijama u Srbiji.

Izaberi dva proizvoda i napravi svoj jutarnji Mix2 za 220 dinara!

McMuffin sa slaninom i jajetom, McToast sa slaninom i sirom, McToast sa šunkom i sirom, mali pomfrit i mala Coca Cola, koja dva biraš?

Napravi svoj jutarnji Mix2!

Dvadeset i šesti po redu McDonald’s restoran u Srbiji otvoren je danas u Borči, u okviru ritejl parka Shoppi.

Ovaj, inače, prvi McDonald’s restoran u ovom beogradskom naselju prostire se na 422 kvadratna metra i može ukupno da primi 93 gosta. Restoran poseduje baštu kapaciteta 76 mesta, parking sa 30 parking mesta – od kojih su dva za invalide. deo ponude iz McCafea, SPA (nova platforma usluge i proizvodnje), kao i McDrive koji je otvoren 24 sata. Najmlađi gosti, ne samo da će uživati u svojim omiljenim obrocima, već mogu da se zabave i u Play Land delu za igru u bašti restorana.

„U novi restoran investirali smo oko milion evra i direktno obezbedili posao za 40 radnika. Ovo je treći restoran koji smo otvorili ove godine i to znači da imamo stabilno poslovanje, da ulažemo u Srbiju, obezbeđujemo nova radna mesta i nastavljamo da našim posetiocima  pružanjem vrhunske usluge. Nastavićemo i dalje da se razvijamo i pomažemo domaću privredu“, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija.

Ovo je četvrti McDonald’s restoran u Srbiji koji poseduje terminal za poručivanje – self order kiosk. Na ovom terminalu, gost može samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odabere željene proizvode, poruči ih i plati karticom na samom terminalu, ili kešom na posebnoj kasi. Takođe, u ovom restoranu se primenjuje „Made for you“ koncept. On osoblju u kuhinji omogućava da, čim prime gostovu porudžbinu, počnu sa njenom pripremom, a time je usluga pripreme hrane još efikasnija. Na ovaj način, gost dobija hranu napravljenu baš za njega.

Radno vreme McDonald’s restorana u okviru Shoppi ritejl parka je tokom cele nedelje od 8 do 24 časa, dok će McDrive ovog restorana raditi 24 časa dnevno.

DSC_0441 borča

DSC_0460 borča

DSC_0387 borča

 

KIDS FEST se održava širom Srbije od 23. do 30. oktobra

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u McDonald’s-u na Terazijama  predstavljen je program 12. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA i animirani film Trolovi koji će otvoriti ovogodišnji festival, 23. oktobra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center sa početkom u 17h.

Na konferenciji govorili su Igor Stanković, osnivač KIDS FESTA i direktor filmske distributerske kuće MCF MegaCom Film, Anđelka Prpić ambasadorka 12. KIDS FESTA, Lina Bošković direktorka KIDS FESTA, glumci koji su učestvovali u sinhronizaciji animiranog filma Trolovi: Marko Mandić, Aleksandra Radosavljević, Ivan Zekić i Marko Kon producent sinhronizacije. Pored njih govorile su i Marina Trnavčević ispred McDonald’s-a i Tatjana Krsmanović ispred Menart-a, izdavačke kuće zvaničnog saundtreka filma.

Glumica Anđelka Prpić ambasadorka je 12. Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST-a, najveće manifestacije u oblasti kulture i zabave za decu, koji će se ove godine održati u periodu od 23. do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje. Tokom uzbudljivih sedam dana, najmlađi posetioci bioskopskih sala zaviriće u neke neverovatne i do sad neispričane filmske priče.

Kids Fest ove godine nudi bogatiji filmski program, 20 filmova, raspoređenih u 2 programa. Većina filmova na KIDS FESTU biće sinhronizovana na srpski jezik da bi najmlađi nesmetano mogli da uživaju u avanturama animiranih junaka. U bioskopima najmlađe posetioce očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni, a ono što ovu godinu čini posebnom, jeste i uvođenje specijalnog TEEN programa.

TROLOVI OTVARAJU 12. DEČIJI FILMSKI FESTIVAL KIDS FEST

TROLOVI OTVARAJU 12. DEČIJI FILMSKI FESTIVAL KIDS FEST 2

 

 

 

 

Rasteraj oblake eksplozijom ukusa šumskog voća u tvojim omiljenim desertima u Meku!

Uživaj u jeseni uz darove šume! 1

Krajem septembra kompanija McDonald’s organizovala je putovanje za predstavnike medija, blogere i studente Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda u Ens, mesto u Austriji u kom se nalazi fabrika OSI Food Solutions koja proizvodi proizvode od goveđeg mesa za McDonald’s restorane u Srbiji, kao i u Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji.

Cilj posete bio je da predstavnici medija, blogeri i studenti iz prve ruke vide gde se prave proizvodi koji se prodaju u McDonald’s restoranima, kao i da se upoznaju sa procesom proizvodnje, procedurama i standardima koje svaki McDonald’s dobavljač mora da ispuni.

Tokom posete fabrici, prisutni su imali priliku da vide sve faze proizvodnje, od dopremanja mesa u fabriku, vizuelne kontrole, utvrđivanja količine masnoće (koja treba da je oko 20%), obeležavanja mesa (masnije crvenom etiketom, manje masno zelenom etiketom) radi lakšeg skladištenja, zatim mešanjem svežeg i zamrznutog mesa u odnosu 60:40, kako bi se postigla željena masnoća, preko mlevenja i oblikovanja u gotov proizvod (burger) do zamrzavanja, pakovanja i transporta u restorane.

Svi prisutni su se uverili da se McDonald’s burgeri prave od 100% goveđeg mesa bez ikakvih dodataka. Uverili su se i u stroga pravila kojih moraju da se pridržavaju kako radnici koji rade u fabrici, tako i posetioci. Ta pravila podrazumevaju da se pre ulaska u proizvodni pogon obuče zaštitno odelo, da se svi lični predmeti ostave izvan pogona (uključujući satove, prstenje, minđuše…), dok je upotreba šminke ili jakih parfema zabranjena. Vrši se dezinfekcija i tek tada može da se uđe u proizvodni pogon.

McDonald’s izuzetno ozbiljno shvata pitanje kvaliteta i bezbednosti hrane i postavlja najviše standarde, kako interno u kompaniji, tako i ka dobavljačima. Za kvalitet hrane presudan je kvalitet dobavljača i zahteva koje McDonald`s dosledno postavlja pred svakoga od njih. Ovi standardi su često rigorozniji od onih koji su postavljeni od strane regulatornih institucija. Primera radi, u McDonald`s restoranima postoji više od 50 bezbednosnih provera goveđeg i pilećeg mesa koja se sprovode svakodnevno.

Postoje tri nivoa osnovnih standarda koje dobavljači McDonald`s restorana u Srbiji ispunjavaju. Prva dva se odnose na društvenu odgovornost (zakonito poslovanje i odnos prema zaposlenima, bezbednost na radu, odnos prema životnoj sredini, detaljne mere bezbednosti i zaštite, itd), kroz samoevaluaciju koju dobavljači popunjavaju, a zatim i kroz kompletno istraživanje koje sprovode nezavisne, specijalizovane audit agencije.

Treći nivo se realizuje kroz poseban McDonald`s sistem SQMS (Supllier Quality Management System) koji predstavlja sveobuhvatan i kompleksan set standarda i politike bezbednosti i kvaliteta. SQMS garantuje najviši stepen bezbednosti jer se oslanja na visoke međunarodne standarde, lokalnu regulativu i specifičnosti, i omogućava stoprocentnu sledljivost svake namirnice do njenog izvora (u slučaju mesa – do farme).

O kompleksnosti i visokim zahtevima koje SQMS predstavlja govori i činjenica da je ispunjenje poznatog HACCP sertifikata tek jedan od segmenata petog od osam obimnih poglavlja ovog sistema.

Foto 18

Foto 14

Foto 19

Foto 07

Foto 01

Foto 17

Foto 24

Sada u Meku možeš da kombinuješ tvoja dva omiljena proizvoda po želji! Čizburger pomfrit sladoled ili piće, čak i dva ista ako želiš, za samo 220 dinara.

Mix2 tvoja dva omiljena proizvoda!