Vesti - McDonalds
Zatvori

Novi McDonald's restoran na auto - putu Miloš Veliki – januar 2024

MCDONALD’S OTVORIO NOVI RESTORAN NA AUTO PUTU MILOŠ VELIKI

 

Na auto putu Miloš Veliki kod Uba otvoren je novi McDonald’s restoran, 34. u Srbiji.

„Ponosni smo što smo otvorili još jedan restoran na auto putu sa kojim širimo i našu mrežu u pravcu Zapadne Srbije. Investirali smo više od milion i po evra u ovaj restoran, zaposlili smo nove kolege iz Uba i okoline i na taj način pokazujemo našu opredeljenost da budemo stabilan oslonac zajednici u kojoj poslujemo.“ rekala je Anđelka Đurić, direktorka kompanije McDonald’s u Srbiji.

McDonald’s restoran na auto putu Miloš Veliki poseduje McCafe, Drive-In, kao i digitalni menu board i terminale za poručivanje – self order kioske. Na tri kioska u restoranu, sa 6 pozicija, gosti mogu samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odaberu željene proizvode, poruče ih i plate karticom na samom terminalu, ili gotovinom na posebnoj kasi. Restoran  ima 102 sedeća mesta u samom restoranu i 84 mesta u bašti.

Radno vreme McDonald’s restorana na auto putu Miloš Veliki je od 07 do 23 časa tokom cele nedelje, dok  Drive-In radi od 00 do 24 časa.

Decembarsko darivanje – decembar 2023

McDonald’s jelka proglašena pobednikom u akciji „Novogodišnja humanitarna bašta“

22. decembar 2023. – Decembar je mesec kada se svi pripremaju za predstojeće novogodišnje i božićne praznike i trude se da obraduju svoje porodice, prijatelje, kolege.

Kompanija McDonald’s ove godine obeležava 35 godina uspešnog rada u Srbiji, a kao i svake prethodne, i tokom cele ove godine kompanija je sprovela veliki broj društveno odgovornih aktivnosti.

„Godinu jubileja smo posvetili podršci zajednici i kroz različite projekte, kao što su donacije knjiga, donacije novčanih sredstava, podrške sportskim, kulturnim, zdravstvenim institucijama, udruženjima i asocijacijama, kao i kroz volonterske akcije naših zaposlenih učinili da se svi kojima je podrška bila potrebna osete prijatno i da znaju da nisu sami. Posebno smo ponosni na projekat „Novogodišnja humanitarna bašta“ koji smo realizovali sa Srpskim filantropskim forumom i botaničkom baštom „Jevremovac“, a u koji smo uključili naše prijatelje iz Kreativno edukativnog centra koji već skoro 20 godina brine o mladima sa smetnjama u razvoju, i tom prilikom smo svi zajedno pravili nakite i kitili jelku. Naš zajednički trud je za rezultat imao da je naša, McDonald’s jelka proglašena pobednikom od strane publike na društvenim mrežama, posetilaca botaničke bašte i stručnog žirija. Veoma smo srećni i zahvalni na ovom priznanju“, rekla je Anđelka Đurić, direktorka kompanije McDonald’s u Srbiji.

McDonald’s je ovog decembra organizovao i druženje sa poznatim dečjim piscem Urošem Petrovićem, tokom kojeg su deca uživala u Uroševim kvizovima, a svako dete je od Meka dobilo na poklon Uroševu knjigu „Bajke Drugih sedam“ sa potpisom pisca.

Mek će nastaviti i dalje da bude istinski partner zajednici u kojoj posluje i kroz otvaranje novih restorana i zapošljavanje mladih, ali i kroz društveno odgovorne akcije koje sprovodi od kad posluje na srpskom tržištu.

Novi McDonald's restoran u Ava Park-u – novembar 2023

MCDONALD’S OTVORIO NOVI RESTORAN U AVA SHOPING PARKU

 

08. novembar 2023. – Danas je u okviru „AVA Shopping Parka“ otvoren novi McDonald’s restoran, 33. u Srbiji i 23. u Beogradu.

„U godini kada slavimo veliki jubilej, 35 godina rada u Srbiji, nastavljamo da širimo poslovanje i mrežu naših restorana. U ovaj restoran smo uložili više od milion i po evra, zaposlili nove kolege i na taj način pokazujemo našu opredeljenost da budemo stabilan oslonac zajednici u kojoj poslujemo. Naš plan je da i u ovoj, ali i narednim godinama nastavimo sa otvaranjem novih restorana, kao i sa našom posvećenošću kvalitetu, inovacijama i brizi za zajednicu“, rekala je Anđelka Đurić, direktorka kompanije McDonald’s u Srbiji.

McDonald’s restoran u „AVA Shopping Parku“ poseduje McCafe, Drive-In, kao i digitalni menu board i terminale za poručivanje – self order kioske. Na tri kioska u restoranu, sa 6 pozicija, gosti mogu samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odaberu željene proizvode, poruče ih i plate karticom na samom terminalu, ili gotovinom na posebnoj kasi. Restoran će imati 84 sedećih mesta u samom restoranu i 92 mesta u bašti.

Radno vreme McDonald’s restorana u okviru „AVA Shopping Parka“ je od 08 do 22 časa tokom cele nedelje, dok će Drive-In raditi od 00 do 24 časa.

Dobitnica prestižne globalne interne nagrade, Ray Kroc – septembar 2023

24.avgust 2023. Beograd – Jelena Tomović, upravnica McDonald’s restorana Bežanijska kosa, dobitnica je prestižne globalne interne nagrade, Rej Krok (Ray Kroc). Ovu nagradu globalna kompanija dodeljuje najboljim upravnicima širom sveta.

Jelena Tomović je jedna od 394 upravnika McDonald’s restorana širom sveta, sa 70 tržišta (koji predstavljaju 1% najboljih upravnika) koja je imala čast da dobije ovu važnu nagradu koja se sastoji od novčane nagrade, statue, putovanja i prisustva svečanoj konvenciji u Barseloni u aprilu 2024. na kojoj će biti uručene nagrade svim dobitnicima iz celog sveta.

Danas je Jeleni, koja u kompaniji McDonald’s Srbija radi 26 godina, direktorka kompanije, Anđelka Đurić uručila sertifikat kao i prigodne poklone u restoranu Bežanijska kosa u prisustvu Jeleninih kolega.

Direktorka McDonald’sa u Srbiji, Anđelka Đurić je rekla „Izuzetno smo ponosni i srećni što je naša Jelena jedan od ovogodišnjih dobitnika prestižne nagrade, Rej Krok. Čestitam Jeleni i ovo je ogromno priznanje kako za nju, tako i za ceo tim restorana Bežanijska kosa, ali i sve nas u kompaniji u Srbiji. Sigurna sam da će Jelena sa svojim timom i dalje nastaviti da postiže odlične rezultate i osvaja nagrade. Ovo je još jedna potvrda da rad, odgovornost, zalaganje i trud vode do najviših rezultata. Svi naši upravnici u kompaniji su prošli sve pozicije u kompaniji i ovo je dokaz da je napredak u kompaniji itekako moguć i da se rezultati ne samo prepoznaju već i nagrađuju.“

Nezavisni korisnici franšize McDonald’sa i regionalni menadžment kompanije nominuju upravnike restorana za nagradu Rej Krok, kako bi odali priznanje onima koji su predvodili njihov tim do izvanrednih poslovnih performansi i koji odražavaju kulturu i vrednosti McDonald’s sistema.

Jelena Tomović nije krila oduševljenje i povodom osvajanja ove važne nagrade je izjavila „Ovo je ogormno priznanje za mene, ali i za ceo tim, jer bez podrške tima i cele kompanije ovo ne bi bilo moguće. Hvala mojim kolegama koji su me nominovali. Nastaviću i dalje da se trudim i da sa timom obavljamo naš svakodnevni posao najbolje moguće.“

O kompaniji McDonald’s

Kompanija McDonald’s je vodeći lanac restorana hrane na svetu sa restoranima na preko 40.000 lokacija u preko 120 zemalja. Otprilike 90% McDonald’s restorana širom sveta su u vlasništvu i njima upravljaju lokalni biznisi.

Poseta razvojom centru “Desing Taste Centar, centar za razvoj, edukaciju i inovacije” – jun 2023

DOMAĆI KVALITET ISPUNJAVA GLOBALNE STANDARDE

 

Kompanija McDonald’s ima jasno definisane standarde koje neka kompanija mora da ispuni da bi postala njihov dobavljač. Ti standardni su svuda isti i zato je svejedno da li jedete u McDonald’s restoranu u Americi, Evropi, Aziji, Africi, Australiji jer su isti vrhunski kvalitet hrane, ukus i usluga svuda prepoznatljivi.

Kada je McDonald’s počeo sa radom u tadašnjoj Jugoslaviji, što je bilo tačno pre 35 godina, nije bilo lako naći domaće dobavljače koji su ispunjavali sve što je jedna tako velika multinacinalna kompanija od njih zahtevala, ali uvek je bilo i tada i danas kompanija koje su bile spremne da ulože u svoje kapacitete kako bi ispunili Mekove standarde i postali njihov dobavljač.

Takav je slučaj i sa porodičnom kompanijom Desing iz Knjaževca sa kojom McDonald’s uspešno sarađuje više od dve decenije. Desing ne samo da uspešno snabdeva McDonald’s sa topinzima za sladoled i sirupima za šejkove, već je i pravi partner koji zajedno sa Mekom stalno razvija nove ukuse i proizvode u svom razvojom centru “Desing Taste Centar, centar za razvoj, edukaciju i inovacije”. Prelivi od čokolade, vanile, karamela i jagode za McDonald’s sladolede i sirupi za šejkove, kao i voćni sok jabuke se proizvode u fabrici Desing.

Godišnje se u Meku proda oko 6000 miliona sladoleda sa Desingovim prelivima, što jasno govori o popularnosti ovih proizvoda i njihovom kvalitetu.

Već 30 godina, porodična kompanija Desing je vodeći proizvođač osmotski dehidriranog voća, voćnih i krem preparacija za industriju sladoleda, industriju pekarskih i konditorskih proizvoda u regionu Balkana, a kreativan poslovni pristup i inovacije, doveli su nas i do izvoza u 30 zemalja sveta.

Desing je osnovan 1992. godine i od tada gradi priču zasnovanu na porodičnim vrednostima, poverenju, istrajnosti i posvećenosti. Desing trenutno broji 60 zaposlenih koji predstavljaju naš najvažniji resurs.

Možda niste čuli za Desing, ali Desingove preparacije sastavni su deo industrijskih slatkiša, kako kod nas i u regionu, tako i širom sveta. Budite sigurni da skoro svakog dana probate Desing preparacije u keksu, čokoladi, sladoledu, mafinima, raznim pekarskim i konditorskim poslasticama.

Sertifikati sigurnosti i kvaliteta hrane kompanije Desing, kao i znanje i stručnost u okviru industrije, izgradili su poverenje među velikim multinacionalnim kompanijama.

Kada se osvrnemo na istorijat kompanije, iako je svaki trenutak značajan, ipak se izdvaja nekoliko presudnih  godina.