Vesti

Vesti 1

Vesti

Malci se vraćaju u McDonald’s restorane

 

Malci se vraćaju u McDonald’s restorane

Od petka, 07.avgusta u svim McDonald’s restoranima širom Srbije biće dostupne nove Happy Meal igračkice – Minionsi.

Deca će uživati u fantastičnim igračkicama, kojih ove godine ima čak 60 i dolaze u duetu. Dakle, svaki Happy Meal će sadržati dve igračkice, a u Mek restoranima će biti dostupna 30 parova sa po dva Minionsa, a posebna atrakcija je Zlatni Minion koji je nasumično pakovan i pravi srećnici će biti oni koji ga dobiju.

Deca će uživati u novoj seriji igračkica, Minionsa, koja će ih inspirisati da oslobode minionske vragolije koje žive u svakom od njih.

Svake nedelje, tokom dva meseca, u Mek restoranima će biti dostupna po tri ili četiri različita dueta Malaca.

Pored igračkica i dalje su u okviru Happy Meal ponude dostupne knjige „Blizanci Drvenković – Avanture u divljini“.

McDonald’s uvodi uslugu dostave hrane i u Subotici

Beograd, 20. jul 2020 – Nakon Beograda, Novog Sada, Pančeva, Niša i Kragujevca i Subotica će biti na McDonald’s mapi za uslugu McDelivery – „Dostava hrane na kućnu adresu“. Ovu uslugu McDonald’s obezbeđuje u saradnji sa partnerom – donesi.com.

Svi ljubitelji McDonald’s proizvoda biće u mogućnosti da poruče hranu preko sajta www.donesi.com, kao i preko sajta www.mcdonalds.rs na teritoriji Subotice.

Poručivanje, odnosno isporuka hrane je moguće svakog dana od 10 do 22.45 časova.

Korisnici koji poručuju hranu iz McDonald’s restorana, moći će da vrše plaćanje ili online prilikom porudžbine ili kuriru prilikom dostave.
Cena dostave je 149,00; 189,00 ili 219,00 dinara u zavisnosti od toga u kom delu grada se korisnik nalazi.

Nova usluga u McDonald’s restoranima – Walk Thru copy

Nova usluga u McDonald’s restoranima – Walk Thru

 

Nova usluga u McDonald’s restoranima – Walk Thru

25. jun 2020. – Trideseti, jubilarni McDonald’s restoran u Srbiji, otvoren je danas u Beogradu, u okviru BEO šoping centra.

Od polovine avgusta McDonald’s u Srbiji je u određenim restoranima širom zemlje, spisak svih restorana možete pogledati ovde, uveo novu uslugu za svoje goste – Walk Thru koja podrazumeva da hranu možete poručiti na posebnom prozoru namenjenom ovoj usluzi, bez ulaska u sam restroran.

Uslugu Walk Thru svi gosti u navedenim restoranima sada mogu koristiti u periodu od 21,00 do 01,00 časova, izuzev restorana koji rade do ponoći, što je sve navedeno na sajtu kompanije.

„Pandemija COVID-19 koja je i dalje prisutna nas je navela da počnemo da razmišljamo o dodatnim uslugama koje možemo da ponudimo našim gostima i zbog toga smo uveli Walk Thru, kao pandan Drive Thru, kako bi i naši gosti koji nemaju automobil, a žele da poruče hranu u večernjim časovima, imali tu mogućnost. Prvi utisci naših gostiju su veoma pozitivni. Nastavićemo da kreiramo nove pogodnosti i u mesecima koji su pred nama.“ navela je Desanka Landauer, direktorka marketinga u McDonald’su u Srbiji.

Otvoren jubilarni, trideseti McDonald’s restoran u BEO šoping centru

 

Otvoren jubilarni, trideseti McDonald’s restoran u BEO šoping centru

25. jun 2020. – Trideseti, jubilarni McDonald’s restoran u Srbiji, otvoren je danas u Beogradu, u okviru BEO šoping centra.

„Ponosan sam da smo i pored svega što nas je zadesilo sa pandemijom COVID-19, uspeli da ispunimo naš plan i otvorimo čak dva restorana u jednom mesecu. To se odavno nije desilo i posebno mi je drago da je ovo naš jubilarni, trideseti restoran u Srbiji. U ovaj restoran smo investirali 800.000 evra i na ovaj način pokazujemo da smo posvećeni razvoju kompanije u Srbiji.“, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija.

McDonald’s nastavlja sa uvođenjem najsavremenijih tehnologija, pa će i ovaj restoran imati terminale za poručivanje – self order kioske, gde gosti mogu samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odaberu željene proizvode, poruče ih i plate karticom na samom terminalu, ili gotovinom na posebnoj kasi. Restoran poseduje i McCafe sekciju gde gosti mogu uživati u prepoznatljivim kvalitetnim ukusima kafe i kolača.

Radno vreme McDonald’s restorana u okviru BEO šoping centra je od 9 do 23 časa tokom cele nedelje.

Otvoren jubilarni, trideseti McDonald’s restoran u BEO šoping centru 1

Rajićeva Shopping centar

 

Otvoren McDonald’s restoran u šoping centru RAJIĆEVA

01. jun 2020. – Dvadeset i deveti McDonald’s restoran u Srbiji, otvoren je danas, u okviru šoping centra RAJIĆEVA.

„I pored teške situacije u kojoj se nalaze ekonomije svih zemalja i ceo svet, mi nastavljamo sa našim planovima, koje smo definisali pre pandemije COVID-19 i otuda i otvaranje dvadeset devetog restorana u Srbiji u koji smo investirali 750.000 evra. Restoran u šoping centru RAJIĆEVA je prvi koji otvaramo ove godine i na taj način podržavamo razvoj domaće privrede.“, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija.

McDonald’s nastavlja sa uvođenjem najsavremenijih tehnologija, pa će restoran u šoping centru RAJIĆEVA biti čak četrnaesti objekat koji poseduje terminale za poručivanje – self order kioske. Na četiri kioska u restoranu, sa šest pozicija, gosti mogu samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odaberu željene proizvode, poruče ih i plate karticom na samom terminalu, ili gotovinom na posebnoj kasi. Takođe će se i u ovom restoranu primenjivati made for you koncept, što znači da će tek nakon što gost naruči, njegova porudžbina početi da se sprema. Ovaj restoran takođe poseduje i digitalni meni board.

Radno vreme McDonald’s restorana u okviru šoping centra RAJIĆEVA je od 10 do 22 časa tokom cele nedelje.

 

Tokom COVID-19 pandemije, McDonald’s u Srbiji donirao preko 4 miliona u novcu i obrocima

Počinju sa radom određeni McDonald’s restorani

Beograd, 13. maj 2020. – Nakon što je ukinuto vanredno stanje, i koliko-toliko se i poslovanje i životi vraćaju u „normalne“ tokove, kompanija McDonald’s je rezimirala na koje načine je sve doprinela zajednici u kojoj posluje. Neprekidno, već 32 godine postojanja na srpskom tržištu, McDonald’s je pouzdani partner, u dobrim i u teškim vremenima.

Odmah nakon proglašenja epidemije COVID-19 u Srbiji, McDonald’s se aktivno uključio u podršku zajednici kroz svakodnevne donacije obroka. Najpre je, uz podršku Fondacije „Fond B92“ i Filantropskog foruma Srbije, donirano preko 4000 obroka medicinskom osoblju Urgentnog centra Srbije, a zatim i dečijoj bolnici „Dr Olga Dedijer“ – 180 obroka. Kompanija je samostalno donirala odeljenju pulmologije u Kliničkom centru Srbije 750 obroka, Crvenom krstu Beograda – 570 obroka i Licu ulice – 200 obroka. Ukupna vrednost svim doniranih obroka je preko 2 miliona dinara.

Osim obroka, McDonald’s je bio među prvim kompanijama koje su podržale Privrednu komoru Srbije u naporima da se najstarijim građanima obezbede paketi sa namirnicama i donirao milion dinara za nabavku osnovnih životnih namirnica. Donirano je i 300.000 dinara gradu Novom Sadu za nabavku paketa sa osnovnim životnim namirnicama najugroženijim građanima ovog grada.

Pored navedenog, McDonald’s je donirao i 200.000 dinara za kupovinu infuzione pumpe za Institut za ortopedsko hirurške bolesti Banjica, kao i za kupovinu 250 komada mantila od polipropilena za potrebe Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije i sve ovo uz podršku Fondacije „Fond B92“.

Ukupna donacija koju je McDonald’s donirao Srbiji u vreme COVID-19 pandemije iznosi preko 4 000 000 dinara

Tokom COVID-19 pandemije, McDonald’s u Srbiji donirao preko 4 miliona u novcu i obrocima 1

Radno vreme tokom praznika copy

Počinju sa radom određeni McDonald’s restorani

Beograd, 30. april 2020. – Kompanija McDonald’s je u Srbiji od početka pandemije COVID-19 redukovala rad svojih restorana. U prethodnih skoro dva meseca, radili su restorni koji imaju uslugu Drive i restorani iz kojih su dostavljani obroci na kućnu adresu. Od ukupno 28 radilo je 9 restorana koji imaju ove usluge.

Poštujući odluke i mere koje donosi Vlada Republike Srbije, od ponedeljka, 4.maja svih ovih devet restorana uz dodatne restorane u Pančevu i Subotici, će uz obavezne zaštitne mere koje podrazumevaju poštovanje međusobne distance, kao i broja osoba koje istovremeno mogu boraviti u restoranu, početi da rade sledeći restorani:

 • Beograd – Bežanijska kosa, Bezistan, Borča Shoppi, Fontana, Piramida, Rakovica, i Time Out

 • Niš – Mediana

 • Novi Sad – Park

 • Pančevo – Aviv

 • Subotica – Gradska kuća

Brinemo o zdravlju naših zaposlenih, ali i gostiju. Što se zaposlenih tiče, prilikom dolaska na posao meri se temperatura, u obavezi su da nose zaštitne maske i da učestalije peru rukue, a što se higijene u restoranima tiče, redovno dezinfikujemo sve površine izložene čestom kontaktu.

МcDonald’s do sada donirao više od 2 miliona dinara u novcu i obrocima

Beograd, 08. april 2020. – Kompanija McDonald’s je u Srbiji od početka pandemije COVID-19 do danas donirala više od 2 miliona dinara, u vidu novčanih sredstava i obroka.

McDonald’s se među prvim kompanijama odazvao pozivu Fondacije „Fond B92“ i Filantropskog foruma Srbije i u periodu od 20. do 31.marta svaki dan donirao, a uz  podršku partnera Donesi.com, i isporučivao je medicinskim radnicima Urgentnog centra Srbije po 100 obroka. Ovaj broj je od 1.aprila povećan na 120.

Osim Urgentnog centra Srbije, McDonald’s svakodnevno isporučuje po 20 obroka volonterima Crvenog krsta Beograd, dva puta nedeljno po 20 Happy Meal obroka pedijatrijskom odeljenju dečije bolnice „Dr Olga Dedijer“, a donirao je i jednokratnu donaciju od 200 obroka Licu ulice.

Pored toga McDonald’s je bio među prvim kompanijama koje su podržale Privrednu komoru Srbije u naporima da se najstarijim građanima obezbede paketi sa namirnicama i donirao milion dinara za nabavku osnovnih životnih namirnica.

Od dolaska na tržište Srbije davne 1988. godine Mek razvija filantropsku kulturu i trudi se da kroz različite vrste donacija i pružanje konstantne podrške lokalnoj zajednici pomogne najugroženije grupe kao što su institucije i udruženja koja brinu o bolesnoj deci, ali i odraslima, Banku hrane, ali i različite sportske, edukativne i kulturne projekte i organizacije.

Radno vreme tokom praznika

Obeležen „Svetski dan deteta“ sa Ljubivojem Ršumovićem uz podršku McDonald’sa i Lagune

Obeležen „Svetski dan deteta“ sa Ljubivojem Ršumovićem uz podršku McDonald’sa i Lagune 1

Povodom obeležavanja Svetskog dana deteta kompanija McDonald’s je u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna organizovala druženje dece sa poznatim dečjim piscem Ljubivojem Ršumovićem u McDonald’s restoranu “Bezistan” na Terazijama.

Deca su uživala u razgovoru i druženju sa poznatim piscem, a Ršum je potpisivao svoju najnoviju knjigu „Fazoni i fore 2“, koju je na poklon od restorana McDonald’s dobilo 100 mališana.

Tokom druženja, Ljubivoje Ršumović, jedan od najpoznatijih i najomiljenijih pisaca za decu je povodom Svetskog dana deteta poručio „Knjiga je duševna hrana, najkaloričnija na svetu, pa molim mlade ljude da ne drže dijetu, nego da čitaju knjige i rastu bez brige.“

„Novembar je ove godine za McDonald’s potpuno u znaku dece. Početkom meseca smo proslavili 40. rođendan Happy Meal-a i tom prilikom organizovali različite zabavne, edukativne i humanitarne aktivnosti za decu, a juče smo uz podršku našeg višegodišnjeg partnera, izdavačke kuće Laguna, obeležili 30 godina od kada je ustanovljen Svetski dan deteta i prava dece, uz našeg legendarnog dečijeg pisca Ljubivoja Ršumovića. Deca su budućnost svakog društva i na nama odraslima je da im omogućimo najbolje uslove za život, školovanje, druženje i igru. Mi verujemo da su dečija prava univerzalna i zajednička za svu decu, bez obzira na okolnosti u kojima se nalaze i zbog toga tradicionalno novembar posvećujemo deci.“ izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s u Srbiji.

McDonald’s slavi 40. rođendan Happy Meala

Beograd, 7. novembar 2019. — McDonald’s slavi 40-godišnjicu prvog Happy Meal obroka i pripremili su ograničenu seriju obroka Surprise Happy Meal, sa nekim od najpopularnijih igračaka iz prethodne četiri decenije. Kroz ovaj globalni događaj Surprise Happy Meal, fanovi svih uzrasta uživaće u zabavi i otkrivanju koji ih stari ili novi favoriti čekaju. Serija Surprise Happy Meal biće dostupna u svim McDonald’s restoranima u Srbiji od danas 7. novembra, pa dok traju zalihe. Pored ovog, brojne aktivnosti očekuju najmlađe goste.

McDonald’s u Srbiji će u okviru proslave 40. rođendana Happy Meala ugostiti decu iz Udruženja Radost deci i Svratišta i pokloniće im kolekcionarski set od 15 igračaka. Od petka 8. do nedelje 10.novembra u pojedinim McDonald’s restoranima biće organizovan Porodični vikend, u okviru kojeg će u McDonald’s restoranu na Terazijama u subotu, 9.novembra od 13 do 15 časova biti organizovana berza igračaka, na kojoj će svi zainteresovani moći da razmenjuju igračke i tako dopune svoje kolekcije.

„Pored proslave 40. rođendana Happy Meala koji se dešava ovog meseca, novembar je mesec u kome se obeležava Svetski dan deteta, pa smo u okviru proslave godišnjice Happy Meala odlučili da od svakog prodatog Happy Meal obroka u periodu od 7 do 20. novembra, kada je Svetski dan deteta, izdvojimo 10,00 RSD i sakupljeni novac doniramo Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti (NORBS) i to prvenstveno onim udruženjima u okviru NORBS koja se bave podrškom deci oboleloj od retkih bolesti. Dodatno za NORBS ćemo tokom meseca novembra prikupljati novčana sredstva u humanitarnim kasicama u svim našim restoranima“ izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s u Srbiji.

Početkom decembra McDonald’s će obavestiti javnost o prikupljenim sredstvima koja će biti donirana organizaciji NORBS.

Zaputite se u vama najbliži McDonald’s restoran od 7. novembra kako biste saznali koje će igračke biti vaše

Beograd, 1. novembar 2019. — Kako bi proslavili 40-godišnjicu prvog obroka Happy Meal, McDonald’s je pripremio ograničenu seriju obroka Surprise Happy Meal, sa nekim od najpopularnijih Happy Meal igračaka iz prethodne četiri decenije. Surprise Happy Meal biće dostupan u više od 90 zemalja širom sveta tokom ograničenog perioda u McDonald’s restoranima koji učestvuju počevši od ovog četvrtka, 7. novembra pa dok traju zalihe. Happy Meal sadrži omiljene igračke širom sveta. Sledeći video pokazuje igračke kroz vreme i uzbuđenje korisnika svuda u svetu.

Porodice širom sveta će moći da sakupe kolekciju od 15 legendarnih igračaka u Surprise Happy Meal, a to su:

· Cowboy McNugget (McDonald’s): 1988

· Fireman McNugget (McDonald’s): 1988

· Mail Carrier McNugget (McDonald’s): 1988

· Hamburger Changeable (McDonald’s): 1989

· Grimace (McDonald’s): 1990

· Dino Happy Meal Box Changeable (McDonald’s): 1991

· McDonald’s Hot Wheels Thunderbird (Mattel): 1993

· Hamburglar (McDonald’s): 1995

· Power Rangers (Hasbro): 1995

· Space Jam Bugs Bunny (Warner Brothers): 1996

· Patti the Platypus (Ty Beanie Baby): 1997

· Tamagotchi (Bandai): 1998

· My Little Pony (Hasbro): 1998

· Furby (Hasbro): 1999

· Hello Kitty (Sanrio): 2013

„Od kad je Happy Meal uveden u meni, on je veoma brzo postao sinonim za naš brend“, rekao je Stiv Isterbruk (Steve Easterbrook), generalni direktor kompanije McDonald’s. „Danas ova legendarna crvena kutija stvara dugotrajne uspomene za milijarde porodica godišnje širom sveta.“

Prvi put predstavljen kao Circus Wagon Happy Meal u junu 1979. u SAD. Rane verzije obroka Happy Meal imale su dekorativnu kutiju sa raznim igračkama kao što je čigra i gumice sa McDonaldland likovima. Happy Meal je postao deo ponude u 38.000 restorana u više od 100

zemalja širom Zemljine kugle – uz legendarnu igračku i dalje kao osnovu koja predstavlja simbol iznenađenja, razigranosti i zabave.

„Roditelji nam govore kako se rado sećaju svojih omiljenih igračaka“, rekao je Kolin Mičel (Colin Mitchell), stariji potpredsednik kompanije McDonald’s u sektoru globalnog marketinga. „Dakle, zajedničko otvaranje obroka Surprise Happy Meal stvara pravi trenutak povezivanja sa njihovom decom. Nadamo se da su ove igračke nešto što će rado čuvati i sećati ih se.“

Pored stvaranja zabavnih trenutaka, Happy Meal je veoma voljen zbog pružanja ukusne i omiljene hrane kao što su Chicken McNuggets i hamburgeri. Tokom godina mnogi novi, uravnoteženi izbori dodavani su obroku Happy Meal. Globalno, McDonald’s je poslužio više od 6,4 milijarde voća, povrća, mlečnih proizvoda sa malo masnoće i vode kao opcija u obrocima Happy Meal od 2013, a njegova posvećenost evoluirala je u globalne Happy Meal ciljeve najavljene u 2018.

Kroz ovaj globalni događaj Surprise Happy Meal, fanovi svih uzrasta pozivaju se da se pridruže zabavi i otkriju koji ih stari ili novi favoriti čekaju.

Svi naši zaposleni počeli su svoju karijeru u restoranu – pripremajući hranu i pružajući našim posetiocima prepoznatljivu uslugu vrednu McDonald’s renomea. Dan kada se naše kolege na najvišim pozicijama vraćaju u restoran obeležavamo kao Founder’s Day.

Zahvaljujući volji, želji i ambiciji svih naših kolega, sa ponosom ističemo kvalitet usluge koju svi naši zaposleni pružaju posetiocima McDonald’s-a. Guest Experience Excelence, kiosci za poručivanje hrane, mobilna aplikacija su samo neke od njih.

Founder's Day 2019

Tokom avgusta i septembra, kada se mališani pripremaju i kreću u novu školsku godinu željni novih znanja, tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, biće namenjeno Fondu B92 i njihovoj akciji „Pčelice“ u okviru projekta „Bitka za znanje“ .

McDonald’s od dolaska na srpsko tržište kroz različite aktivnosti pomaže zajednicu u kojoj posluje i one kojima je pomoć najpotrebnija, a najčešće su to deca. Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana.

„Jedna od vrednosti koju mi kao kompanija promovišemo je jednakost i iste šanse za sve i zbog toga smo odlučili da podržimo Fond B92 i njihovu akciju „Pčelice“ za nabavku robotičke didaktičke opreme za škole za decu sa smetnjama u razvoju. „Roboti pčelice“ će pomoći deci da lakše uče slova, brojeve, jezik ili bilo koju drugu oblast koju nastavnik izabere“ – izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga kompanije McDonald’s u Srbiji.

„Masovne akcije kao što je Mekdonaldsova su veoma važne, jer šire ideje solidarnosti i dobročinstva na organski način, iz baze, i uključuju sve bez obzira na finansijsko stanje, jer masovnim učešćem i malim sumama mogu da se “pomere planine” i reše veliki problemi.

Kada god prođem pored Meka svratim, pojedem nešto i ubacim prilog. Pozivam sve da isto čine do kraja septembra kako bi uz pomoć “košnica” i “pčeliča” deca sa smetnjama u razvoju u školama širom Srbije, kroz lakši, brži i zanimljiviji pristup savladali nastavu i usvojili nova saznanja.“ rekao je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92 i dodao da je „Akcija „Pčelice“ deo nacionalne kampanje „Nacionalni dan davanja“ koju podržavaju Srpski filantropski forum i Savet za filantropiju.“

Kompanija McDonald’s će, kao inicijator akcije, obavestiti javnost o ostvarenim donacijama nakon završetka akcije.

Leto je već stiglo i potrebe za osveženjem su sve veće, a McCafé, koji postoji u okviru 14 naših restorana, nudi veliki broj hladnih i toplih napitaka, kao i osvežavajućih poslastica. Početak leta je vreme kada se McCafé ponuda dopunjuje novim kolačima.

Ovu sezonu će obeležiti čokoladni i voćni ukusi. Zadovoljstvo predaha i ispijanja kafe ili drugog napitka po vašem izboru, najbolje je upotpuniti neodoljivim kolačima iz nove ponude: Dunavski talas, biskvit-kolač sa višnjama preliven čokoladom, Malina šnit, čokoladni biskvit-kolač sa jogurtom, kremom od brusnica i malinama, Švedska torta, kolač od badema i kikirikija sa karamelom i nugat glazurom ili Čoko kokos, biskvit-kolač od kokosa i čokolade preliven glazurom sa mrvicama kokosa.

Kafa koja je u ponudi McDonald´s restorana je 100% sveža arabika, najvišeg kvaliteta, dopremljena isključivo od dobavljača koji posluju u skladu s održivim razvojem i poseduju Rainforest Alliance sertifikat. Svoje omiljene kafe gosti McCafea mogu dodatno obogatiti sa ukusima lešnika, čokolade, vanile i karamela.

Svi sastojci za proizvode u ponudi McCafé-a su pažljivo birani i detaljno kontrolisanog kvaliteta, tako da gostima restorana garantuju uživanje.

Nove letnje poslastice u McCafé ponudiNove letnje poslastice u McCafé ponudi 1

 

Dugogodišnja saradnja McDonald’s-a i njegovih dobavljača sa Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda nastavljena je i ove godine. U četvrtak, 06.juna dvanaest studenata IV godine, smera Kontrola i bezbednost hrane posetili su Salat centar od kog McDonald’s restorani u Srbiji nabavljaju salate. Studenti su imali priliku da vide ceo proces proizvodnje salata, od sađenja i branja na njivama, preko obrade, čišćenja, kontrole i pakovanja, skladištenja i transporta. Takođe su od predstavnika McDonald’s-a i Salat centa saznali koji su to sve standardi kvaliteta i bezbednosti koje jedan dobavljač mora da poseduje da bi ostvario saradnju sa McDonald’s-om.

McDonald’s nastavlja saradnju sa Poljoprivrednim fakultetom 1McDonald’s nastavlja saradnju sa Poljoprivrednim fakultetom

 

Od 2015. godine organizuju se „Porodični vikendi“ u McDonald’s Family restoranima u Srbiji. Cilj ovih druženja je da porodice uživaju i zabave se u raznovrsnim kreativnim i edukativnim aktivnostima. Za sve uzraste ima po nešto – rešavanje interesantnih zadataka, pravljenje ukrasnih predmeta, kreativno crtanje i sl.

Porodični vikendi se organizuju u restoranima:

Beograd – Bezistan, Fontana, Piramida, Bežanijska kosa, Banovo brdo, Rakovica, Borča.
Pančevo – Aviv,
Subotica – Gradska Kuća,
Novi Sad – Apolo,
Niš – Medijana, Tvrđava.

O održavanju sledećih Porodičnih vikenda, naši gosti će blagovremeno biti informisani i putem naše Facebook strane.Porodični vikendi 1

Tajne avanture kućnih ljubimaca 2 je jedan od najočekivanijih filmova ove godine. U pitanju je nastavak blokbaster komedije iz 2016. godine koji je imao najbolje vikend otvaranje ikada. Film istražuje emotivni život naših ljubimaca i odgovara na pitanje koje oduvek intrigira svakog vlasnika: „Šta naši ljubimci zaista rade kada nismo kod kuće?“. Nastavak je okupio omiljene poznate likove kao što su Maks, razmaženi terijer, Kloi, zanimljiva mačka ili Grudvica, buntovni zeka!

Uz svaki kupljeni Happy Meal obrok, deca će dobiti igračkicu, kućnog ljubimca inspirisanog likovima iz popularnog filma, a svaka od tih figurica ima karakterističan izgled. Takođe svaka igračkica ima jedinstvenu funkciju bilo da je u pitanju kretanje u smeru laserskog svetla, mahanje repićem, okretanje u krug, podizanje ušiju i mnoge druge zanimljive pokrete.

Tokom pet nedelja deci će na raspolaganju biti 12 igračaka kućnih ljubimaca, Maks, Kloi, Mel, Divna… Prva serija u svim McDonald’s restoranima biće dostupna od 07. juna 2019. godine.

Sigurni smo da će deca uživati u igri sa svojim novim kućnim ljubimcima.

Igračkice „Tajne avanture kućnih ljubimaca 2“ od 07. juna u okviru Happy Meal ponude

 

 1. maj 2019. – Dvadeset i osmi McDonald’s restoran u Srbiji, otvoren je danas, u okviru ADA MALL šoping centra.

 

„U novi restoran smo investirali 800.000 evra i direktno obezbedili posao za 30 novih radnika. Restoran u ADA MALL šoping centru je prvi koji otvaramo ove godine i time nastavljamo naš poslovni plan da svake godine otvorimo bar jedan novi restoran i na taj način podržavamo razvoj domaće privrede.“, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija.

 

McDonald’s nastavlja sa uvođenjem najsavremenijih tehnologija, pa će restoran u ADA MALL šoping centru biti čak dvanaesti objekat koji poseduje terminale za poručivanje – self order kioske. Na tri kioska u restoranu gosti mogu samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odaberu željene proizvode, poruče ih i plate karticom na samom terminalu, ili gotovinom na posebnoj kasi. Takođe će se i u ovom restoranu primenjivati made for you koncept, što znači da će tek nakon što gost naruči, njegova porudžbina početi da se sprema. Ovaj restoran takođe poseduje i digitalni meni board.

 

Radno vreme McDonald’s restorana u okviru ADA MALL šoping centra je od 10 do 22 časa tokom cele nedelje.

Ada Mall

Postoje mnogi likovi koji žive u Ružnjogradu. Ali ovde je definicija ružnog jedinstvena i posebna. I to je nešto za slavlje. Svaki lik ima svoj poseban i neobičan izgled, koja nam pokazuje da biti „ružan“ znači prihvatiti naše razlike i prihvatiti naše mane.

Od 10.maja u svim McDonald’s restoranima u Srbiji deca će imati priliku da uz Happy Meal tokom pet nedelja odaberu jednu od 10 igračkica iz kolekcije Ružnjića i to tako što će dobiti belu figuricu, olovku, kartonsku kutiju koju mogu da oblikuju u biblioteku, železničku stanicu, klizalište, umetničku radionicu, prodavnicu za kućne ljubimce itd. Jedna od junakinja istoimenog filma za decu, Moksi je blogerka i novinarka koji je uvek u potrazi za sledećom velikom pričom. Ona takođe ima prodavnicu novina i vodi računa da građani Ružnjograda budu u toku sa svim najnovijim „ružnim“ vestima. Oksi je glavni zabavljač i uvek pronalazi izgovor za slavlje. Mnogo voli žurke i odlučio je da otvori sopstvenu prodavnicu rekvizita za zabavu. Pored ovo dvoje, ima još osam interesantnih likova, a bele figure (likovi iz filma) znače da svako dete može biti kreativno koliko želi i napraviti svog omiljenog „Ružnjića“.

Materijal koji se koristi za figurice, omogućava deci da brišu svoj dizajn sa gumicom i ponovo oboje svoje lutke onoliko puta koliko žele (gumica nije uključena).

Sigurni smo da će deca uživati u igri sa svojim novim drugarima Ružnjićima.

McDelivery, naša usluga dostave hrane iz Meka na vašoj kućnoj adresi, tokom uskršnjih praznika će biti dostupna po izmenjenom radnom vremenu:

Dragi gosti, McDonald’s restorani će tokom uskršnjih praznika raditi po izmenjenom radnom vremenu:

McDonald’s Srbija godinama unazad ima veoma dobru saradnju sa Poljoprivrednim fakultetom i to na različite načine, kroz predavanja, studijske posete restoranima i upoznavanje sa bezbednošću i kvalitetom hrane, kao i posete McDonalds dobavljačima.

Danas su za 12 studenata četvrte godine, smera Kontrola i bezbednost hrane, organizovna otvorena vrata u Time Out restoranu. Studenti su od McDonald’s stručnjaka imali prilku da saznaju u standardima koji se primenjuju, o načinu dopremanja, čuvanja i pripremanja hrane. Slične akcije McDonald’s će nastaviti tokom cele godine.

Kompanija McDonald’s u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna i poznatim dečjim piscem Urošem Petrovićem organizovala je sinoć u McDonald’s restoranu „Bezistan“ na Terazijama, druženje i promociju nove knjige ovog popularnog pisca „Neko se uselio u onu staru vilu“.

Ovo je nastavak saradnje koju su McDonald’s, Laguna i Uroš Petrović započeli još 2017. godine. Školarci su uživali u razgovoru, druženju i rešavanju mozgalica i zagonetki sa poznatim piscem. Nakon predstavljanja knjige, omiljeni dečji pisac je potpisivao svoju novu knjigu „Neko se uselio u onu staru vilu“, koju je na poklon od kompanije McDonald’s dobilo 100 mališana.

„Deca su naše najveće bogatstvo, a književnost je najvažnija za očuvanje jezika jedne nacije. Veoma smo srećni što smo nastavili saradnju sa našim prijateljima iz Lagune kao i sa poznatim piscem Urošem Petrovićem čije knjige inspirišu hiljade dece širom Srbije na razmišljanje i avanture. McDonald’s je poznat kao kompanija koja pruža značajnu podršku deci i programima koji se bave decom počev od sportskih, preko edukativnih i zabavnih projekata i ponosni smo što smo ovim mališanima mogli da poklonimo knjigu u kojoj će uživati. Takođe McDonald’s u Srbiji se ove godine priključio našem globalnom programu ‘Happy Readers‘ pa tako deca u Srbiji mogu da biraju da li će uz Happy Meal da dobiju knjigu ili igračku“ izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s.

„Neko se uselio u onu staru vilu“ je novi roman u zagonetkama Uroša Petrovića, velikog majstora zagonetnih pustolovina i ostalih mozgolomnih zavrzlama! Uz to, ilustrovao ga je Aleksandar Zolotić, veliki majstor tajanstvene svetlosti papira. Poznat po svom predanom i originalnom radu sa decom, Uroš je i ovoga puta razmrdao moždane vijuge mališana: „Odrasli imaju mnogo više znanja, obrazovanja i isustva od dece. Deca imaju mnogo više mašte, ideja i slobodnog duha od odraslih. Misija onih koji se bave decom trebalo bi da bude da ona odrastu u ljude pune znanja, obrazovanja i iskustva ali da im ostane ona mašta, ideje i slobodni duh iz detinjstva“, rekao je književnik Uroš Petrović.

Krajem januara, McDonald’s u Srbiji je za svoje goste, trenutne i buduće, omogućio korišćenje aplikacije na mobilnim telefonima. Da biste preuzeli aplikaciju za svoj telefon, neophodno je da se povežete putem sopstvenog ili McDonald’s WiFi Interneta, a u zavisnosti koji operativni sistem koristi vaš mobilni telefon, da li je Android ili IOS, potrebno je da odete na Apple ili Play Store i preuzmete aplikaciju.

Aplikacija sadrži najraznovrsnije sadržaje, počev od najnovijih vesti iz kompanije koje se odnose na proizvode – uključujući akcije sa kuponima, saržaj proizvoda – nutritivne vrednosti, sadržaje uz Happy Meal obroke, informacije koje se odnose na društvenu odgovornost kompanije, otvaranje novih restorana, mogućnost poručivanja i dostave hrane na kućnu adresu, mogućnost popunjavanja prijave za zaposlenje u McDonald’s kompaniji, pronalaženje najbližeg McDonald’s restorana i mnoge druge zanimljivosti.

Svim gostima koji se registruju prilikom preuzimanja aplikacije, u tri veoma jednostavna koraka, tako što će uneti svoje ime i prezime, e mail adresu i pritisnuti dugme REGISTRUJ SE, biće omogućene dodatne pogodnosti u vidu specijalnih kupona. Pomoću tih kupona gosti će moći da kupe na pr. BigMac ili McChicken ili File O Fish za samo 100,00 dinara. Ovaj kupon se može iskoristiti samo jednom, i to tako što se u sekciji Kuponi, odabere kupon koji želi da se koristi i pritisne dugme ISKORISTI KUPON. Neophodno je da se kupon aktivira neposredno pre kupovine jer važi samo 1 minut. I aktivirani kupon se pokazuje ili radniku na kasi ili se skenira na kiosku.

„Svakodnevno osluškujemo potrebe i želje naših gostiju i trudimo se da i gosti McDonald’s restorana u Srbiji imaju iste mogućnosti kao i gosti bilo kog našeg restorana u svetu. Iz tog razloga smo i lansirali mobilnu aplikaciju, kako bi olakšali našim gostima i omogućili im još prijatniji boravak u našim restoranima, ali ne samo u Srbiji, već bilo gde u svetu. Naime kada naši gosti otputuju u inostranstvo i posete McDonald’s restoran, u aplikaciji će promeniti samo jezik i automatski će se prebaciti na aplikaciju te zemlje i moći da koriste sve pogodnosti koje su u tom momentu dostupne” naglasila je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s za Srbiju.

Uživanje po super cenama kreće sad – preuzmi kupone klikom OVDE ili preko McDonald’s aplikacije.

Pored igračaka iz filma Lego 2, od sada u okviru Happy Meal-a imamo i knjige!
U ovoj godini smo za sve mališane koji vole da čitaju, pripremili serijal od 12 knjiga koje prate pustolovine blizanaca Krošnjar.
U središtu serijala “Pustolovine blizanaca Krošnjar” se nalazi porodica koja je napravila vremeplov kako bi se vratila u prošlost i istražila doba dinosaurusa!
Prve dve knjige su: “Blizanci sređuju tireksa” i “Blizanci otkrivaju diplodokusa”.
Nakon čitanja knjige, preuzmite aplikaciju Happy Studio, gde vaši mališani mogu dalje čitati o pustolovinama blizanaca.
Potražite i posebne simbole na poleđini knjiga i upotrebite čitač Happy Studio aplikacije kako biste dobili digitalno izenanđenje.
Najpoznatiji čovek-pauk je stigao! copy

Dragi naši, radićemo po izmenjenom radnom vremenu tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Pogledajte radno vreme svih naših restorana za vreme prazničnog perioda:

Spiderman je jedan od omiljenih dečijih junaka svih vremena. Sve je počelo sa Piterom Parkerom i paukom.

Od petka, 14.decembra biće dostupno 8 igračkica uz Happy Meal u svim McDonald’s restoranima u Srbiji, tako da će deca moći da uživaju u na primer figurici koja ima metal na glavi i može da posluži kao magnet i zakači se na bilo koju metalnu podlogu ili možete pritiskom na dugme na figurici aktivirati određene zvuke ili pokrete.

Svaka igračka u okviru Happy Meal obroka dolazi kao obična figurica sa određenim karakterisitkama i mogućnostima, a uz igračkicu se dobijaju i dve nalepnice, što deci daje mogućnost da ispolje svoju kreativnost i sama kreiraju svoj omiljeni lik.

U organizaciji kompanije McDonald’s, grupa novinara i master studenata sa Poljoprivrednog fakulteta, Prehrambena tehnologija, modul Upravljanje bezbednošću i kvalitetom hrane, posetila je fabriku OSI Food Solutions u Babolni u Mađarskoj.
Iz ove fabrike, McDonald’s u Srbiji od 2012. godine uvozi proizvode od pilećeg mesa i to pileće burgere, premium pileće burgere i čiken nagetse. OSI fabrika postoji od 1989.godine, a od 1992. proizvodi proizvode od piletine. Posluje u sastavu OSI grupe koja je lider u proizvodnji proizvoda od mesa u celom svetu. Ima 205 zaposlenih, koji rade u pet smena, smena im počinje u ponedeljak ujutru, a završava se u utorak uveče, nakon čega se peru i čiste sve mašine, podovi i radne površine. Imaju dve proizvodne linije i skladišni prostor. Godišnje proizvedu 17.362 tone proizvoda od visokokvalitetnog pilećeg mesa i 90% proizvoda izvezu na 22 tržišta.
Tokom posete fabrici, direktor fabrike Židi Šandor (Zsidi Sandor) je prisutnima pokazao kompletan proces proizvodnje čiken nagetsa. Proces proizvodnje počinje dopremanjem svežeg mesa sa farmi, prvenstveno iz Mađarske, ali i iz Nemačke i Poljske. Ove farme moraju ispunjavati posebne zahtev i takozvane „friendly“ uslive za životinje. Sveže, 100% meso pilećih grudi koje stiže sa farmi najpre se meri, a onda po 20 kilograma iz svake palete radnici vizuelno pregledaju i odstrane eventualno zaostale koščice, žilice… a onda kompletan sadržaj svakog paketa vizualno kontrolišu. Nakon toga se meso otprema u miksere. U fabrici postoje tri miksera, jedan se koristi za proizvodnju čiken nagetsa, drugi za proizvodnju burgera i treći za proizviodnju zamrznutih proizvoda za neke druge klijente. U miskeru se meso pilećih grudi usitnjava i melje, nakon čega mu se dodaje voda, so i začini. Na putu iz miksera ka mašini koja oblikuje meso u čiken nagetse, prolazi još jednu kontrolu i onda se formiraju četiti oblika – čizma, kost, zvono i pasulj. Potom se nagetsi oblažu brašnom, prolaze kroz smesu pšeničnog i kukuruznog brašna i vode i 30 sekundi se zadržavaju u toplom ulju uljane repice. Nakon toga se hlade i prskaju vodom, da ne bi bili suvi i razvrstavaju u uređaju sa 26 pregrada i pakuju u kese. Jedna kesa sadrži 50 čiken nagetsa i teška je 1,1 kg. Kese se pakuju u kartonske pakete po 15 kesa i onda se kartonske kutije lepe i utiskuje se na njima datum proizviodnje, LOT broj – broj sledivosti pošto McDonald’s insistira da za svaki proizvod zna sa koje farme je poteklo meso od koga je proizvod napravljen i kompeltan proces proizvodnje. I utiskuje se rok trajanja. Rok trajanja čiken nagetsa je 3 meseca. Poslednja faza je otpremanje paketa u magacin, hladnu zonu u kojoj je temperatura -20 stepeni Celzijusa. Trnsport iz hladnjače se vrši kamionima i to po principu ona kutija koja je prva ušla u magacin, prva izlazi.
Poznato je da McDonald’s izuzetno ozbiljno shvata pitanje kvaliteta i bezbednosti hrane i postavlja najviše standarde, kako interno u kompaniji, tako i ka dobavljačima. Za kvalitet hrane presudan je kvalitet dobavljača i zahteva koje McDonald`s dosledno postavlja pred svakoga od njih. Ovi standardi su često rigorozniji od onih koji su postavljeni od strane regulatornih institucija. Primera radi, u McDonald`s restoranima postoji više od 50 bezbednosnih provera goveđeg i pilećeg mesa koja se sprovode svakodnevno. OSI fabrika mora da poštuje sve standarde uključujući i veoma kompleksan sistem SQMS (Supllier Quality Management System) koji predstavlja sveobuhvatan i kompleksan set standarda i politike bezbednosti i kvaliteta. SQMS garantuje najviši stepen bezbednosti jer se oslanja na visoke međunarodne standarde, lokalnu regulativu i specifičnosti, i omogućava stoprocentnu sledljivost svake namirnice do njenog izvora (u slučaju mesa – do farme).

Dvadeset i sedmi McDonald’s restoran u Srbiji, a četvrti u Novom Sadu, otvoren je danas, u okviru PROMENADA šoping centra.

„U novi restoran smo investirali 800.000 evra i direktno obezbedili posao za 30 novih radnika. Restoran u PROMENADA šoping centru je prvi koji otvaramo od početka godine i u godini kada slavimo značajan jubilej, trideset godina rada u Srbiji. Nastavićemo i naredne godine da širimo poslovanje i zapošljavamo nove ljude“, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija.

McDonald’s nastavlja sa uvođenjem najsavremenijih tehnologija, pa će restoran u PROMENADA šoping centru biti čak deveti objekat koji poseduje terminale za poručivanje – self order kioske i digitalni meni bord. Na tri kioska u restoranu gosti mogu samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odaberu željene proizvode, poruče ih i plate karticom na samom terminalu, ili gotovinom na posebnoj kasi. Takođe će se i u ovom restoranu primenjivati made for you koncept, što znači da će tek nakon što gost naruči, njegova porudžbina početi da se sprema.

Radno vreme McDonald’s restorana u okviru PROMENADA šoping centra je od 10 do 22 časa tokom cele nedelje.

Kompanija McDonald’s, napoznatiji svetski lanac restorana, ove godine obeležava 30 godina rada u Srbiji.

McDonald’s je bio prva međunarodna kompanija koja je davne 1988. godine došla u tadašnju Jugoslaviju i Jugoistočnu Evropu i prvi lanac restorana ove vrste koji je uveo novu poslovnu kulturu i oblik posluživanja hrane.

Tokom svih ovih godina menjao se i McDonald’s, u smislu modernizacije, praćenja tehnoloških i tržnih kretanja i trendova ali ono što je od prvog dana konstantno i po čemu je ova kompanija i poznata širom sveta jeste vrhunski kvalitet proizvoda, usluga i zadovoljstvo gostiju.

„Tokom prethodne tri decenije značajno smo investirali u Srbiju, otvorili smo 26 restorana, zaposlili preko 1200 ljudi i uslužili milione gostiju. Sve ovo su činjenice koje potvrđuju da je McDonald’s pouzdan partner srpskoj privredi. U ovoj godini, plan nam je da otvorimo još jedan restoran u novembru u Novom Sadu, a i narednih godina nastavićemo sa ulaganjima, otvaranjima novih restorana i zapošljavanjem novih ljudi.“, rekao je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji i dodao da su zaposleni koji su izuzetno posvećeni svom poslu, lojalni i otvoreni za nova znanja i iskustva, najvažniji stub uspeha ove kompanije.

U godini u kojoj obeležava tridesetogodišnjicu rada, McDonald’s u Srbiji je uveo nekoliko novih usluga, kao što je dostava hrane na kućnu adresu u Beogradu i u Novom Sadu, posluženje hrane za stolom, gde hostese u restoranima pomažu gostima tako što, nakon što gost poruči hranu, može da sedne i hostese mu donose hranu za sto. Dodatno su gostima u restoranima na raspolaganju self order kiosci, gde gost sam poručuje hranu, kao i made for you koncept, gde hrana počinje da se pripema nakon što je gost izvršio porudžbinu.

Za uspeh koji traje 30 godina zaslužni su i partneri McDonald’s-a, lokalni dobavljači koji poštuju sve procedure i pravila kada je bezbednost hrane u pitanju i koji svakodnevno isporučuju sveže namirnice restoranima.

Svoj uspeh McDonald’s deli sa lokalnom zajednicom u kojoj posluje, tako što podržava najrazličitije sportske, umetničke i kulturne manifestacije, ali pomaže i brojna udruženja, institucije, kao i osobe sa posebnim potrebama tako što im obezbeđuje da rade u McDonald’s restoranima i na taj način pomaže njihovu inkluziju.

U petak, 5. oktobra, slavili smo naš Founder’s Day – dan kada posebnu pažnju posvećujemo svojim osnivačima. U toku radnog dana, naši zaposleni iz kacelarija radili su u našim restoranima. Neki su se prisetili kako je to biti u direktnom kontaktu sa gostima, a neki su to iskusili po prvi put. Od pomaganja gostima oko izbora novih burgera, preko poručivanja putem Self-order kioska i pozdravljanja gostiju, naši zaposleni su imali priliku da iskuse Guest Experience menadžment.

Desanka Landauer, naša direktorka marketinga je bila u ulozi Guest Experience Leader-a, tj. osobe koja predstavlja domaćina u restoranu. Ona je dočekivala goste, razgovara sa njima, pomagala porodicama u odabiru porudžbina i činila sve da se gosti osećaju dobrodošlo i prijatno u restoranu. S obzirom da je bio rush hour, Desanka je radilia i poziciju Table Service, kao i na poziciji na Drive liniji, što joj je bilo najintresentnije. Dan joj je bio veoma dinamičan i kaže da se dosta razlikuje od njene svakodnevice na poslu, ali da je zajedničko to što je gost sa svojim  potrebama uvek u centru pažnje. Biti lice u lice sa gostima je jako važno jer se iz druge perspektive pružaju razne korisne informacije. Smatra da je neophodno da svako ko radi u McDonald’s-u iskusi i ovaj deo posla.

Marina Trnavčanin, inače marketing koordinator, imala je prilku da pomaže gostima prilikom naručivanja putem Self-order kioska. Rekla je da su ljudi generalno zainteresovani da korsite nov sistem naručivanja i da su nove tehnologije značajno uanpredile njihovu uslugu. Njoj se dopalo što je ponovo imala priliku da bude u direktnom kontaktu sa gostima.
Jasmina Tomić, business consultant,  takođe je imala priliku da bude na usluzi gostima – ona ih je dočekivala na vratima, pomagala im u odabiru porudžbine i starala se o tome da njihova poseta bude što ugodnija i razgovrala sa njima o njihovim navikama kada je reč o poseti restorana.
Gordana Simidžija, trening asistent, odlično se snašla u svojoj novoj ulozi, jer je prvih 25 godina svoje karijere proverala u restoranu, tako da joj je Table Service išao od ruke.
Naš kolega Stevica Čubrilov je takođe radio Tabel Service, ali je imao pune ruke posla, tako da smo samo uspeli da ga fotografišemo. 🙂

Kupovinom bilo kojih McCafe proizvoda u vrednosti većoj od 500 dinara na poklon dobijaš McCafe šolju! 😊
Sve im boje lepo stoje!

Za sladak početak školske godine smo pripemili jedan poklon. Pored svog omiljenog Happy Meal obroka i igračkice, dobijaš i jednu jabuku! 🙂

Jabuka se dobija gratis uz Happy Meal obrok 1. septembra 2018. god.

Nova kolekcija uz Happy Meal ponudu sadrži 12 igračaka inspirisanih filmom “Hotel Transilvanija 3: Odmor počinje!” Igračke su inspirisane likovima iz filma i nude zabavu u kojoj će uživati cela porodica.

Porodice će moći da se zabave sa ovim igračkama provodeći vreme na godišnjem odmoru. U kolekciji od 12 igračaka nalaze se setovi za putovanja, koji će pomoći u istraživanju novih avantura, kao što su proširena ruka za hvatanje, LED lampa, objektiv, privezak sa podacima za prtljag, moderne naočare, čaša sa motivom Drakule, fotoaparat sa 8 fotografija sa letovanja porodice iz Hotela Transilvanija i mnoge druge zabavne i korisne igračke.

Uživaćete ovog leta u avanturama Drakule i njegove porodice u filmu “Hotel Transilvanija 3: Odmor počinje!”, ali i u igračkama u okviru Happy Meal ponude u svim McDonald’s restoranima u Srbiji od 27. jula.

c1

b1

a2

McCafé je već svima dobro poznato mesto na koje gosti rado navraćaju da predahnu i osveže se uživajući u toplim ili hladnim napicima i poslasticama. Predstavlja koncept koji dopunjuje uobičajenu McDonald´s ponudu i u kom je posebna pažnja posvećena raznovrsnosti ponude, osmišljenoj tako da svako pronađe nešto po svom ukusu, i koja se s vremena na vreme menja i dopunjuje novim kolačima i ukusima kafa.

Ovu sezonu će obeležiti ukusi zavodljivih italijanskih poslastica i ostaviti snažan pozitivan utisak. Zadovoljstvo predaha i ispijanja kafe ili drugog napitka po vašem izboru, najbolje je upotpuniti neodoljivim italijanskim kolačima iz nove ponude: Tortom di Capri – sa nadevom od bele čokolade, musom od tropskog voća i glazurom od maline, Tortom di Verona – punjenom kremom od crne čokolade, Santo Domingo kakaom i kremom od malina ili Italijanskom krempitom sa najfinijm kremom u lisnatom testu.

Kafa koja je u ponudi McDonald´s restorana je 100% sveža arabika, najvišeg kvaliteta, dopremljena isključivo od dobavljača koji posluju u skladu s održivim razvojem i poseduju Rainforest Alliance sertifikat. Svoje omiljene kafe gosti McCafea mogu dodatno obogatiti sa ukusima lešnika, čokolade, vanile i karamela.

Svi sastojci za proizvode u ponudi McCafé-a su pažljivo birani i detaljno kontrolisanog kvaliteta, tako da gostima restorana garantuju uživanje.

Druzenje na kafi i kolacima u McCafeu

sss

Kompanija McDonald’s je jedan od generalnih sponzora FIFA takmičenja, a ove godine sponzor je Svetskog prvenstva u fudbalu. McDonald’s u Srbiji je za decu uzrasta od 6 do 10 godina organizovao nagradni literarni konkurs na temu „Fudbal je ljubav“. Mališani koji vole fudbal su trebali da u do 200 reči opišu svoju posvećenost i ljubav prema ovoj najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Pristigao je veliki broj fenomenalnih radova, a stručni žiri u sastavu Slavka Petković Grujičić, književnica, Saša Zdjelar, fudbaler i Boki Perić, glumac, su imali veoma težak zadatak da odaberu jedan pobednički rad koji će pobedniku omogućiti da učestvuje u Player Escort programu, a to znači da će jedno dete u pratnji jednog roditelja putovati u Moskvu na utakmicu Srbija-Brazil i izaći na teren u pratnji jednog od igrača.

Prema ocenama žirija, a ocenjivan je i literarni i motivacioni pristup u pisanju, pobednički sastav je napisala Hana Ubović, devojčica iz Zemuna koja ima 10 godina i obožava fudbal i Mesija. Ona će u pratnji tate putovati u Moskvu i biti podrška našim reprezentativcima na utakmici sa Brazilom.

McDonald’s je pored ove glavne nagrade dodleio još četiri nagrade: dve fudbalske lopte koje su dobili Boris Sarić i Vuk Pavićević, jednu proslavu rođendana u McDonald’s restoranu koju je dobio Aleksa Filipović i jedan porodični ručak u McDonald’s restoranu koji je dobio Damjan Komadinić. Čestitamo svim dobitnicima!

Hana Ubović i Saša Zdjelar

McDonald’s je tokom aprila i maja meseca organizovao dve nagradne igre za sovje goste. Svi gosti McDonald’s restorana koji su od 01. aprila 2018. do 15. maja 2018. godine kada su se održavale nagradne igre „Srećni McObrok“ i „Osvoji put na utakmicu“, kupili neki od McDonald’s obroka koji se sastoje od burgera + pomfrit ili salata + piće, imali su šansu da osvoje jednu od šest glavnih nagrada. Nagradni fond činilo je šest kompleta karata za dve osobe  i putovanje u Moskvu na utakmicu Srbija-Brazil, kao i 20.000 McDonald’s proizvoda – pita od jabuke, junior pomfrit, sladoledi i drugi McDonald’s proizvodi.

Srećni dobitnici koji su osvojili glavne nagrade su: Goran Kovačević iz Beograda, Haris Ljajić iz Novog Pazara, Branislava Vranić iz Novog Sada, Nenad Pavićević iz Beograda, Milan Tešović iz Beograda i Vesna Čubljić iz . Svi oni će uživati u uakmici Srbija – Brazil i ispuniti svoje snove. A sa njima će uživati i njima draga osoba koju su oni odabrali da obraduju ovako lepim putovanjem. Glavna nagrada obuhvata dve karte za utakmicu Srbija-Brazil, avio prevoz Beograd-Moskva-Beograd, transfer od aerodrome u Moskvi do hotela, hotelski smeštaj na bazi noćenja sa doručkom u period od 25 do 29. juna 2018.

McDonald’s je globalno sponsor FIFA događaja, a ove godine McDonald’s u Srbiji povodom proslave 30 godina rada odlučio je da na ovaj način nagradi svoje stalne goste. Čestitamo svim dobitnicima!

dobit456 dobit123

Milan Tešović je odrastao na Banovom brdu, blizu Meka. Često ide u Mek. Njegova deca vole da jedu tamo. Milan obožava fudbal i prati našu reprezentaciju. Do sada, nikada nije osvojio nijednu nagradu. Zato nam je još draže što se toliko iznenadio kada je video da je baš on izvukao nagradno putovanje, u (” njegovom”)  Meku na Banovom brdu! Znao je da je nagradna igra u toku i presrećan je što će putovati u Mosvku sa svojim prijateljem. Milan nam je rekao da je ova nagrada za njega lepša nego da je dobio triputa više novca u toj vrednosti.
Srećni smo što smo te obradovali, Milane. Srećan put i, uživaj!
dobitnik 5

Vesna Čubljić je četvrta srećna dobitnica nagradnog putovanja u Moskvu, na Svetsko Prvenstvo FIFA 2018, na utakmicu Srbija – Brazil, koja će se odigrati u Moskvi 27. juna 2018!

Vesna je bila šokirana kada je videla da je dobitnica nagradnog putovanja. S obzirom da do sada nije osvajala nagrade ranije i da nije ni znala da je nagradna igra u toku, nije mogla da poveruje da je baš ona izvukla srećni tiket. Sve se odigralo u Meku na Terazijama, dok je ručala sa sestrom. Sa moskovskih tribina, uživajući u  spektakularnom pogledu, bodriće tim zajedno sa svojim dečkom. Srećan put vam želimo!

dobitnik 6

Nenad Pavicevic je četvrti dobitnik. Od malih nogu obožava da jede u McDonald’s restoranima. Uvek kupuje BigMac obrok. Radi u banci i vrlo često ruča u McDonald’s restoranu Time Out, u kome je izvukao srećni kupon i nagradno putovanje za dve osobe u Moskvu. Voli fudbal kao i svaki muškarac i veoma se raduje odlasku u Moskvu i navijanju za našu reprezentaciju. Nikad pre nije učestvovao ni u jednoj nagradnoj igri, ovo je prvi put da je dobio nagradu. Na putovanje ce povesti suprugu.

dobitnik 4

Priča o trećoj dobitnici nagradnog putovanja u Moskvu, na Svetsko prvenstvo FIFA 2018, na utakmicu Srbija – Brazil, je jedna lepa priča o tome zašto treba pratiti znake u životu.

Branislava Vranić je krenula da isprati svog partnera na autobusku stanicu, na isplanirano putovanje.

Usput su odlučili nešto da pojedu i, kako već sudbina hoće, partner je insistirao da idu baš u McDonald’s.

Iako isprva nisu planirali da naruče McObrok, na Branislavino insistiranje, ali i predlog zaposlenih u McDonald’s –u, na kraju se odlučuju za McObrok. Branislava je izvukla tiket iz kutije i upravo taj je bio dobitna srećka!

Za nagradno putovanje kažu da su oduševljeni. Iako prate fudbal, naročito ih raduje činjenica što će posetiti daleku Moskvu, grad koji ih dugo fascinira.

Želimo im srećan put i najlepše uspomene!

Još samo 2 karte su ostale za sve vas koji sanjaju o Moskvi i neponovljivoj fudbalskoj atmosferi, kao i 20.000 preostalih nagradnih proizvoda za sve fanove Meka!

Dobitnici - III nedelja crop

Kako je jedan poseban McObrok ulepšao dan (a verujemo i leto) jednom srećnom gospodinu? Haris Ljajić je znao za našu nagradnu igru “Srećni McObrok” I, iako je sreću okušao više puta, sudbina je htela da od mnogobrojnih McDonald’s restorana koje je posećivao, baš onaj u Nišu bude taličan za njega!

Haris je drugi srećni dobitnik nagradnog putovanja na Svetsko prventsvo FIFA 2018 na utakmicu Srbija-Brazil, koja će se odigrati 27. juna u Moskvi!

“Ja nisam mogao da verujem, mislio sam da je to neka šala… S obzirom, na veličinu same nagradne igre, Svetsko prvenstvo je spektakl koji se jednom u životu doživljava“, izjavio je naš srećni dobitnik, kome je ovo prva nagrada koju je osvojio do sada.

Na putovanje na utakmicu će povesti dobrog prijatelja sa kojim je i bio u restoranu.

Požurite i okušajte vašu sreću u Meku! Vremena i karata je sve manje, a ne zaboravite na preostalih 20.000 nagradnih proizvoda koje smo pripremili za vas.

Gospodin Goran Kovačević prvi je srećni dobitnik nagradnog putovanja na Svetsko prvenstvo FIFA 2018 na utakmicu Srbija – Brazil, koja će se odigrati u Moskvi 27. juna 2018.

Inače veliki obožavalac fudbala redovno prati našu reprezentaciju, a u McDonald’s restoran je na ručak poveo ćerkicu svog sestrića, i upravo taj obrok se ispostavio taličnim za ovog Beograđanina.

“Osećao sam se fantastično kada sam video da sam dobio nagradu” izjavio je gospodin Kovačević i dodao da će na ovo nesvakidašnje putovanje povesti upravo svog sestrića, jer je, kako kaže, baš on zaslužan za osvajanje nagrade.

Srećni dobitnik je znao da je u toku nagradna igra, a kaže da je i ranije osvajao nagrade, ali sitnije.

Mi mu želimo srećan put i pozivamo sve vas da nastavite da učestvujete, jer je preostalih pet nagradnih putovanja kao i 20.000 McDonald’s nagradnih proizvoda i dalje u igri.

Izvučen prvi srećni dobitnik McDonald’s nagradne igre 1

Dragi naši, danas (nedelja, 08.04) ne vršimo uslugu dostave na kućnu adresu. 🙂

Kao deo slavlja u godini jubileja, kojim se obeležava 30 godina poslovanja u Srbiji, kompanija McDonald’s organizuje nagradne igre i najsrećnije goste vodi na Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiju na utakmicu Srbija – Brazil.

Svi gosti McDonald’s restorana koji od 01. aprila 2018. do 15. maja 2018. godine kada se održavaju nagradne igre „Srećni McObrok“ i „Osvoji put na utakmicu“, kupe neki od McDonald’s obroka koji se sastoje od burgera + pomfrit ili salata + piće, mogu da osvoje jednu od šest glavnih nagrada. Nagradni fond čini šest kompleta karata za dve osobe i putovanje u Moskvu na utakmicu Srbija-Brazil ili neki od 20.000 McDonald’s proizvoda – pita od jabuke, junior pomfrit, sladoledi i drugi McDonald’s proizvodi.

“U godini kada slavimo 30 godina poslovanja u Srbiji, a znamo koliko kao nacija volimo fudbal, odlučili smo da šest naših najsrećnijih gostiju, koji će sa sobom moći da povedu dragu osobu, nagradimo kompletnim aranžmanom koji obuhvata dve karte za utakmicu Srbija-Brazil, avio prevoz Beograd-Moskva-Beograd, transfer od aerodrome u Moskvi do hotela, hotelski smeštaj na bazi noćenja sa doručkom u period od 25. do 29. juna 2018. McDonald’s je i globalno jedan od FIFA sponzora, a ove godine smo i lokalno odlučili da obradujemo naše goste” izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s Srbija.

Pravila nagradnih igara i imena dobitnika će biti objavljena na sajtu www.mcdonalds.rs.

mcd-worldcup

Pogledajte radno vreme Mek restorana u toku predstojećih praznika.

Radno vreme FB_843x403

McDonald’s Srbija i u godini jubileja nastavlja da pruža podršku studentima Poljoprivrednog fakulteta. Saradnja sa ovim fakultetom traje već nekoliko godina, a danas su za 30 studenata završne godine, smera Kontrola i bezbednost hrane, organizovna otvorena vrata u renoviranom Time Out restoranu. Studenti su od McDonald’s stručnjaka imali prilku da saznaju u standardim koji se primenjuju, o načinu dopremanja, čuvanja i pripremanja hrane i o novom konceptu „Made for you“. Slične akcije McDonald’s će nastaviti tokom cele godine.

IMG_4112

IMG_4133

IMG_4120

Danas je na konferenciji za medije, održanoj u McDonald’s restoranu „Bezistan“ na Terazijama najavljen film „Zec Petar“, a takođe su predstavljene i igračke koje su inspirisane ovim filmom i koje će biti dostupne u svim McDonald’s restoranima u Srbiji uz Happy Meal obroke od 23. marta 2018.

Deca će uživati u igrama sa popularnim zečićima i moći da sakupe kolekciju od 10 interaktivnih igračaka. Igračke su veoma zanimljive, pa ćete tako moći da pomoću šargarepe šutirate penale, a Zec Petra će morti da se potrudi da ih odbrani ili ćete omogućiti da Zec Petar pobedi psa Bendžamina tako što će više kuglica ubaciti u prozorčić koji je tome namenjen ili ćete 6 kolutova morati da baciti i postavite ih na ruke Zeca Petra. Veoma zanimljiva igračkica je i pogađanje meta-bodova sa šargarepom.

Sva deca će uz ove igračkice moći da uživaju u druženju sa drugarima ili roditeljima i avanturama Zeca Petra.

IMG_4148

IMG_4158

U godini u kojoj slavi 30 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, kompanija McDonald’s pripremila je brojna iznenađenja za korisnike i unapređuje svoju ponudu. Nakon što je početkom meseca lansirana nova usluga – isporuka hrane na kućnu adresu, sada je otvoren renovirani restoran Time Out sa potpuno novim konceptom i dizajnom, na koji način Srbija postaje tek peta evropska zemlja gde je svetski poznata kompanija uvela ovu novinu.

McDonald’s Time Out restoran u Bulevaru Mihajla Pupina 85a renoviran je u skladu sa potpuno novim Natural Integrity konceptom. Današnja percepcija kvaliteta hrane je pomerena u odnosu na ranije. Od uredno uglađene i isceljujuće do stvarne i nesavršene. Od proizvodnje po najvišim standardima do ručne izrade. Kroz pročišćenu upotrebu autentičnih materijala kao što su hrast, šperploča i koža, ovaj koncept se poigrava uzdizanjem pojmova celine i svežine hrane. Korišćenjem grafike koja je inspirisana štampom i dopunjena dodatnim razigranim notama, povećavana je percepcija dokazanih vrednosti McDonald’s sastojaka.

„Želja nam je da gosti McDonald’s restorana u Srbiji uvek među prvima dožive i iskuse sve novine koje kompanija na globalnom nivou uvodi. Tu mislim i na tehnološke inovacije i nove proizvode, ali i unapređenje prostora samih restorana u kojima naši gosti borave” rekla je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s Srbija.

Renovirani McDonald’s restoran Time Out pored inovativnog dizajna, poseduje i terminale za poručivanje – self order kioske. Putem ovog terminala gost može samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odabere željene proizvode, poruči ih i plati platnom karticom. Uveden je i koncept „Made for you“, koji osoblju u kuhinji omogućava da, čim prime gostovu porudžbinu, počnu sa njenom pripremom, a time je usluga pripreme hrane još efikasnija. Takođe je uvedena McCafe ponuda i restoran je zadržao baštu i dosadašnji McDrive koji je otvoren 24 sata.

Osim u Srbiji, Natural Integrity koncept je uveden u McDonald’s restoranima u Velikoj Britaniji, Holandiji, Španiji i Portugaliji.

slider1

Sa ponosom vam objavljujemo da od danas možete uživati u novom, redizajniranom prostoru Time Out restorana (Bulevar Mihajla Pupina 85a, Beograd). Ovom savremenom inovacijom u prostoru, postali smo peta država u Evropi koja je uvela inovativni princip uređenja prostora Mekovih restorana, poznat pod nazivom Natural Integrity. Dođite i iskusite novu energiju Mek restorana – dobro došli!
NOVI Time Out restoran je otvoren! 2
NOVI Time Out restoran je otvoren! 1
NOVI Time Out restoran je otvoren!

Dragi naši, danas počinjemo sa renoviranjem našeg Time Out restorana. Pratite nas i dalje, jer uskoro otkrivamo kako će izgledati novi Time Out!

Time-Out_2000x787 (1)

Novi endoskop za lečenje mališana u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj 1 Novi endoskop za lečenje mališana u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj

Beograd, 25. decembar 2017 Tokom meseca novembra, u svim McDonald’s restoranima u Srbiji u „humanitarnim kasicama“ je prikupljan novac za Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj. Takođe u nedelji od 20. do 27. novembra kao podrška Svetskom danu deteta izdvajano je po 10,00 dinara od svakog prodatog Happy Meal-a.

Prikupljeno je ukupno 543.000,00 dinara i ta sredstva će, uz dodatna sredsta koja je obezbedila bolnica, biti iskorišćena za kupovinu endoskopa (gastroduodenoskop).

„McDonald’s je prepoznatljiv u svetu kao kompanija koja razvija programe donatorstva i društveno je odgovorna. Ovaj aparat nam je neophodan za pregled najmlađe dece, kao i za uvid u stanje digestivnog trakta kod starije dece nakon unosa korozivnih sredstava (kiselina i baza). Postojeći aparat je star preko 15 godina. Godišnje oko 200 dece ima potrebu za ovom intervencijom. Pored ovih intervencija i važnosti aparata za dijagnostiku gastroenteroloških stanja i poremećaja, ovaj aparat se koristi i za nežno vađenje stranih tela koje je dete progutalo“ izjavio je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj.

„Ove godine smo nastavili saradnju, koju smo započeli prošle godine, sa Univerzitetskom dečijom klinikom u Tiršovoj. Drago nam je što smo mogli da pomognemo i da učestvujemo u obezbeđivanju ovog važnog uređaja. McDonald’s će nastaviti i ubuduće da podržava institucije i organizacije kojima je pomoć neophodna kako bi što lakše prevazišli sve izazove sa kojima se suočavaju“ rekla je Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonald’s u Srbiji.

Dragi naši, obaveštavamo vas da će McDonald’s restorani raditi po izmenjenom radnom vremenu u toku novogodišnjih i božićnih praznika. Pogledajte radno vreme restorana na tabeli u nastavku:

Radno vreme restorana za vreme praznika 1

U našim restoranima spremna je prava porodična zabava: mađioničarski trikovi, kvizovi, face painting, radionice Kreativnog kutka, Ronaldov klubić čitalaca, novogodišnje predstavice, a 30.12. sve mališane očekuje i Voćni dan! Dođite da se družimo i provedemo lepe trenutke zajedno! Family vikend restorani: Bezistan, Fontana, Piramida, Požeška, Rakovica, Bežanijska kosa, Borča, Aviv-Pančevo, Gradska kuća – Subotica, Apolo – Novi Sad, Medijana – Niš, Tvrđava – Niš.

porodicni-vikend-u-meku-2000x787 sajt

Povodom obeležavanja Svetskog dana deteta kompanija McDonald’s je u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna organizovala druženje dece sa poznatim dečjim piscem Urošem Petrovićem u McDonald’s restoranu “Bezistan” na Terazijama.

Deca su uživala u razgovoru i druženju sa poznatim piscem, a kao dodatno iznenađenje tu je bio i ilustrator Aleksa Gajić koji je radio ilustracije za Uroševu novu knjigu „Priča o Jangu“ i koji je deci davao smernice i savete za njihove crtačke veštine. Nakon predstavljanja knjige i druženja, Uroš Petrović je potpisivao svoju knjigu „Priča o Jangu“, koju je na poklon od restorana McDonald’s dobilo 100 mališana.

„Deca su budućnost svakog društva i na nama odraslima je da im omogućimo najbolje uslove za život, školovanje, druženje i igru. Mi verujemo da su dečija prava univerzalna i zajednička za svu decu, bez obzira na okolnosti u kojima se nalaze i zbog toga tradicionalno novembar posvećujemo deci. Ove godine sprovodimo različite aktivnosti za decu iz ustanova koja brinu o ugroženoj deci kao što su Zvečanska, Svratište, Udruženje – Radost deci i Multiart, kao i iz Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, ali ne zaboravljamo ni mališane koje mame i tate dovode u naše restorane i zbog toga bih posebno želela da se zahvalim izdavačkoj kući Laguna sa kojom delimo posvećenost srećnim trenucima u odrastanju dece na pomoći u organizaciji jednog veselog i edukativnog popodneva,“ izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s.

Svetski dan deteta u McDonald’su 1 Svetski dan deteta u McDonald’su

 

U novembru mesecu, kada se obeležava i Svetski dan deteta, tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, biće namenjeno za nabavku opreme u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Dodatno u nedelji od 20. do 27. novembra McDonald’s će od svakog prodatog Happy Meal-a izdvojiti po 10 dinara i takođe ih donirati ovoj klinici.

McDonald’s od dolaska na srpsko tržište kroz različite aktivnosti pomaže zajednicu u kojoj posluje i one kojima je pomoć najpotrebnija, a najčešće su to deca. Ovo je nastvak prošlogodišnje akcije, a donacija će omogućiti kvalitetnije lečenje mališana i njihov boravak u ovoj ustanovi učiniti prijatnijim. Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana i McDonald’s kroz izdvajanje sredstava od prodatih Happy Meal obroka.

“Nakon prošlogodišnje uspešne saradnje, odlučili smo se da i ove godine nastavimo saradnju sa Univerzitetskom dečjom klinikom u Tiršovoj. Želja nam je da od sakupljenog novca iz humanitarnih kasica i od prodatih Happy Meal obroka, klinika dobije najnoviju i najpotrebniju opremu za što efikasnije lečenje mališana.“ – izjavila Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonald’s u Srbiji.

“Nama je posebno drago kada kompanija odluči da ostvari dugoročno pratnerstvo sa nama.  Prošle godine smo nabavili instrumente za operacionu salu za naše anesteziologe, a ove godine ćemo sredstva usmeriti na neki od neophodnih aparata. Na 20 odeljenja koristimo veliki broj aparata i pružamo vise od 1500 različitih medicinskih usluga za decu iz celog regiona. Potrebna su stalna ulaganja da bismo pružili vrhunsku uslugu i samo zajedno možemo da ostvarimo našu viziju jer deci smo potrebni i mi i vi.” istakao je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike.

Kompanija McDonald’s će, kao inicijator akcije, obavestiti javnost o ostvarenim donacijama nakon završetka akcije.

1

Omiljeni lik iz video igre stigao je sa ekipom u McDonald’s Happy Meal!

Mario, Luigi, Princess Peach i Yoshi su samo neki od osam novih igračaka koje te od danas očekuju u svim Mekovim restoranima.

Super Mario spašava dan!

Danas je u McDonald’s restoranu na Terazijama održana konferencija za medije na kojoj je najavljen 13. Dečiji filmski festival KIDS FEST.

Kao i prethodnih godina, kompanija McDonald’s u Srbiji podržava ovaj značajan dečiji festival koji će trajati od 1. do 7. novembra, a u okviru kojeg će biti prikazane najzanimljivije filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova. Filmovi koji će se prikazati u okviru KIDS FESTA su sinhronizovani na srpski jezik. Centralna lokacija Dečijeg filmskog festivala u Beogradu biće Dečiji kulturni centar, dok će mališani moći da uživaju u najboljim ostvarenjima i u bioskopima „Roda Cineplex“, „Fontana“, „Tuckwood“, „Art Bioskop Kolarac“ i „Cine Grand Capitol park Rakovica“.

U Novom Sadu, Pančevu i Zrenjaninu će to moći da učine u bioskopima „CineStar Cinemas“, s tim što će Novosađani imati na raspolaganju i bioskop „Arena Cineplex“. Centar dešavanja festivala u Nišu će biti bioskop „Vilin Grad“.

Više informacija o KIDS FESTU možete pronaći na http://kids-fest.com/sr/

McDonald’s podržava KIDS FEST 3

IMG_1460-min

Triple Cheese uz mali pomfrit i malo piće po ceni od samo 380 dinara za vreme Happy Hour akcije!

Svakog dana između 18h i 22h u beogradski restoranima Slavija, Bezistan, Bulevar, Zeleni Venac, Borča, Time Out, Fontana, Piramida, Bežanijska kosa, Požeška i Rakovica,

ali i tokom CELOG dana u McDonald’s restoranima u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Subotici i Pančevu.

Triple Cheese na Happy Hour akciji!

Drugari, znamo da danas dobijate raspored časova za novu školsku godinu – mislili smo i na to! Preuzmite svoj raspored časova jednim klikom OVDE.

Kompanija McDonald’s u Srbiji će svoju ponudu obogatiti sa dva nova premium Maestro burgera. U kreiranju novih burgera učestvovali su i kuvari iz restorana nagrađenih Michelin zvezdicama, a u srpskim restoranima će gosti moći da uživaju u dva ukusna Maestro burgera sa goveđim mesom (Generous Jack) i sa pilećim mesom (Juicy Jane) od 4. septembra 2017.

Prepoznatljiv kvalitet namirnica od kojih se pripremaju McDonald’s burgeri dopunjen je inovativnim sastojcima tako da gosti mogu da uživaju u vrhunskom ukusu kome doprinose premium zemička sa susamom i makom, dva 100% goveđa mesa (150g) ili jedno pileće meso, duge šnite posebne hrskave slanine, ukusan Ementaler sir koji se topi, specijalan sos od estragona, Batavia salata, svež paradajz i crveni luk.

Upakovani u premium pakovanje dopunjeno svojeručno iscrtanim Maestro logom, dva nova Maestro burgera predstavljaju poseban užitak za ljubitelje dobrog ukusa.

 

Novi premium burgeri u McDonald's restoranima u Srbiji 2

Zabave nikada dosta ovog leta! Sa igračkama iz novog Happy Meal serijala “Emoji” ispuni svoje vreme na raspustu i uživaj u prepoznatljivim Happy Meal kombinacijama.

ds

Prvog avgusta 2017. godine McDonald’s restoran u ulici Glavna u Zemunu prestaje sa radom.

Trenutno smo u potrazi za novom lokacijom u kojoj ćemo moći da primenimo sva tehnološka unapređenja i inovacije koje u ovom objektu nije bilo moguće sprovesti. Do tada, svi naši zaposleni biće raspoređeni po drugim McDonald’s restoranima. Pratite našu internet prezentaciju i društvene mreže kako biste među prvima saznali buduću lokaciju našeg novog restorana.

Glavna 6

Naši omiljeni Minionsi se vraćaju u McDonald’s restorane. Od 30.juna u svim McDonald’s restoranima u Srbiji uz Happy Meal obrok možete da izaberete jednu od deset unikatnih i izuzetno zanimljivih igračaka koje su  inspirisane likovima iz filma „Grozan ja 3“.

Sakupite svoju žutu armiju Minionsa i uživajte u satima dobre zabave zajedno sa vašim roditeljima, batama, sekama i drugarima.

despicable-me-visual-2000x787

Tim, koji su činili glumci Bojan Perić, Milan Kalinić i pisac Marko Vidojković, pobednici su McDonald`s humanitarnog takmičenja u brzini i spretnosti pravljenja BigMac burgera, koje je organizovano u McDonald’s restoranu na Terazijama. Stručni žiri, koji su činili Slobodan Radeta iz Ill Primo škole kuvanja, Slađana Korićanac i Nenad Dašić iz kompanije McDonald’s, imao je veoma težak zadatak da proglasi pobedničke timove, koje je kompanija McDonald’s nagradila novčanim nagradama. Ukupan budžet nagrada je bio 376.000,00 dinara.

„Cilj današnjeg druženja je bio da ugostimo naše saradnike iz javnog života i medija, ali na jedan neuobičajen način. Poznato je da McDonaldd’s značajnu pažnju posvećuje podršci zajednice u kojoj posluje i dugi niz godina podržavamo razna humanitarna udruženja, kao i sportske i kulturne manifestacije. Zato smo ovaj put odlučili da kroz takmičenje u brzini i spretnosti pravljenja BigMac burgera doniramo 3.000 evra, i to tako što je najbrži tim dobio 1.500, drugi po redu 1.000, a treći 500 evra. Zaista smo srećni i zahavalni svima koji su danas učestvovali u ovom pre svega humanitarnom događaju“ rekla je Desanka Landauer, direktorka marketing u kompaniji McDonald’s Srbija.

U takmičenju je učestvovalo osam timova od po tri člana, predstavnika medija, javne ličnosti i blogeri, a tri tima je kompanija McDonald’s nagradila novčanim nagradama, koje su oni po sopstvenom izboru donirali u humanitarne svrhe. Prvu nagradu u iznosu od 186.000,00 dinara dobili su glumci Bojan Perić, Milan Kalenić i pisac Marko Vidojković i oni su odlučili da taj novac doniraju Organizaciji za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA.

Drugo mesto je osvojio tim koji su činili Marko Katić (Play radio), Snežana Subotić (Adria daily) i Srđan Ilić (eduTV) koji su nagradu od 124.000,00 dinara poklonili Centru za integraciju mladih za uslugu koju realizuju za Svratište.

Trećeplasirani tim su činile takođe predstavnice medija Jelena Stjepanović (portal B92), Jasna Jovanović (City magazin) i Biljana Romić-Punoš (magazin Biznis i finansije). One su svoju nagradu u iznosu od 62.000,00 dinara donirale Osnovnoj školi „Antun Skala“ za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju.

Kompanija McDonald’s će u narednim danima kontaktirati sve ustanove koje će dobiti novac i uplatiti dogovorene sume.

Desanka Landauer i Slađana Korićanac otvaraju McDonalds humanitarno takmičenje

Dobitnice nagrade za III mesto

Osvajaci II mesta

Tim broj 3

Tim broj 4

Tim broj 5

Tim broj 6

TIm koji je osvojio I mesto

Tim broj 8

Stručni žiri je imao težak zadatak da izabere prva tri mesta:

Ziri koji je odlucio o pobednicima

Trećeplasirana ekipa:

Jasna Jovanovic_Biljana Romic Punos i Jelena Stjepanovic_III mesto

Drugoplasirana ekipa:

Snežana Subotić_Marko Katić_Srđan Ilić_II nagrada

I prvoplasirani tim:

Milan Kalinić_Marko Vidojković_Bojan Perić_I nagrada

U ponedeljak 12.juna simbolično je otvoren Senzorni vrt u Osnovnoj školi „Radivoj Popović“.

Osnovna škola „Radivoj Popović“ u Zemunu je najstarija beogradska škola za obrazovanje dece oštećenog sluha i govora, disharmoničnog motornog razvoja i autizma, prva je škola u Beogradu čije će dvorište postati Senzorni vrt – edukativna, interaktivna, zelena oaza namenjena učenju, čulno-motoričkoj stimulaciji i relaksaciji dece kroz različite nastavne i vannastavne aktivnosti.

Realizaciju kompletnog projekta je pomogla i kompanija McDonald’s koja je tokom marta i aprila meseca u svojim restoranima u Srbiji, u „humanitarnim kasicama“ uz pomoć donacija građana,  prikupila 559.286,00 dinara.

d

12-06_Senzorni VRT_otvaranje (5)

12-06_Senzorni VRT_otvaranje (2)

12-06_Senzorni VRT_otvaranje (3)

Danas smo pod sloganom „Trčimo zajedno“ obeležili Olimpijski dan! Zadovoljstvo nam je da smo i ove godine 14. put zvanični sponzor Olimpijskog dana u Srbiji. Razlog zašto podržavamo Olimpijski dan je što delimo prave vrednosti, kao što su zdrav način života, zaštita životne sredine, fer plej i jednakost. Svim učesnicima Olimpijskog dana podršku su pružili naši olimpijci Živko Gocić, Čaba Silađi i Nikolina Moldovan!

sajt3

sajt1

sajt 2

sajt4

Na konferenciji za medije održanoj u McDonald’s restoranu Bezistan na Terazijama, najavljen je ovogodišnji “Olimpijski dan”. Pod sloganom „Trčimo zajedno“, “Olimpijski dan“ će se održati 10. juna sa početkom u 12 časova, na Trim stazi u beogradskom HAJD parku.

Ovaj događaj organizuje se u 206 zemalja sveta povodom obeležavanja rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta, a u našoj zemlji će biti proslavljen po 23. put. Olimpijski komitet Srbije organizuje “Olimpijski dan”, uz podršku kompanije McDonald’s, Top partnera MOK-a, koji je generalni sponzor ove manifestacije u celom svetu.

Podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i zaštite životne sredine, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha osnovni su ciljevi “Olimpijskog dana”.

Ove godine u ulozi promotera Olimpijskog dana našao se Živko Gocić, momak koji je predvodio vaterpolo reprezentaciju Srbije do titule olimpijskog šampiona u Riju. On je iskoristio priliku da kaže da će on i njegova porodica biti u Hajd parku u subotu i pozovao građane da dođu u što većem broju.

„Zadovoljstvo nam je da smo i ove godine 14. put zvanični sponzor Olimpijskog dana u Srbiji. Razlog zašto podržavamo Olimpijski dan zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije je što delimo iste vrednosti, kao što su zdrav način života, zaštita životne sredine, fer plej i jednakost. Cilj Olimpijskog dana je građenje i očuvanje porodičnih vrednosti i promovisanje porodice kao stuba svakog društva. Drago nam je da ćemo biti deo ovog velikog praznika sporta i da ćemo zajedno nastaviti da širimo sportski i olimpijski duh.“ izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s Srbija.

Bogdan Obradović, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, zahvalio se McDonaldsu na podršci u organizaciji Olimpijskog dana i pozvao sve zainteresovane da se priključe proslavi rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta u Hajd parku u subotu: “Olimpijski dan je sjajna prilika da se podsetimo koliko je lepo provesti vreme u prirodi, u društvu porodice i prijatelja, posebno uz bavljenje fizičkom aktivnošću. Nadam se da će građani doći u velikom broju, a siguran sam da će se sjajno provesti.”       

U Hajd parku će biti organizovane trke za decu do 4, 8 i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 3600 metara, kao i porodična i štafetna trka. U štafetnoj trci učestvovaće štafeta Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije članice sponzorskog pula Olimpijskog komiteta Srbije.

Ove godine na Olimpijskom danu biće promovisana, i mobilna aplikacija za vežbanje, Olimpijskog komiteta Srbije TreniGo. Damir Štajner, izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije rekao je da će učesnici Olimpijskog dana u sklopu promocije TreninGa biti u prilici da u Hajd parku vežbaju sa olimpijcima Srbije Živkom Gocićem, Čabom Silađijem i Nikolinom Moldovan.

Kao i prethodnih godina kompanija McDonald’s će za sve učesnike obezbediti majice Olimpijskog dana, a za najmlađe i vaučere za osveženje u njihovim objektima.

Predstavnici sponzorskog pula OKS, kompanije „Coca Cola“ i “Zlatiborac” pripremiće po dva paketa svojih proizvoda za dve najbrojnije porodice koje će učestvovati u porodičnoj trci, dok će kompanija McDonald’s najbržu porodicu nagraditi ručkom u svom restoranu.

OD KONF 3

OD KONF 1

OD KONF 2

Još jedan potpuno novi proizvod je od sada u McDonald’s restoranima u Srbiji. U pitanju je novi član Mac porodice, MacJunior, novi burger od 100% goveđeg mesa u finoj zemički sa susamom, sa topljenim sirom, kiselim krastavcima, sitno seckanim lukom i jedinstvenim BigMac™ sosom.

McDonald’s restorani u Srbiji su prvi u Evropi koji su svojim gostima ponudili MacJunior! Kako u McDonald’su kažu „lakše se jede u pokretu“.

MacJunior se početkom godine pojavio u McDonald’s restoranima u Americi. Iz ove kompanije navode da su istraživanja koja su sprovodili pokazala da neki od McDonald’s gostiju žele i manji burger od Big Mac-a i tako je nastao – MacJunior.

U toku je promotivni period, za sve burgere iz Mac porodice, u svim McDonald’s restoranima, što je dodatni razlog da probate MacJunior koga ima samo u Srbiji! Iskoristite priliku, da uživate u ovom proizvodu, jer će MacJunior biti dostupan do 5. Jula 2017.

Mac-JR

Novi deserti u ponudi – od danas uživaš u osvežavajućoj aromi Frappe Caramela ili Frappe Mocha-e. Za voćni predah izaberi Smootie od jagode i banane ili manga i ananasa. Ove zavodljive, letnje deserte možete pronaći u restoranima Slavija, Delta sity, Ušće, Bežanijska kosa, Bezistan, Fontana, Piramida, Velika Plana, Zmaj, Aviv, Apolo.

U susret slasnom letu!

Saradnja kompanije McDonald’s i Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna traje godinama i ogleda se kroz predavanja koja McDonald’s u saradnji sa svojim dobavljačima organizuje za studente na teme kvaliteta i bezbednosti hrane, ali i kroz studijske posete proizvodnim pogonima McDonald’sovih dobavljača kako bi se studenti na praktičan način upoznali sa procesima i tehnologijom proizvodnje, ali i sa standardima koji moraju da se poštuju kako bi proizvodi koji se konzumiraju u McDonald’s restoranima bili najboljeg mogućeg kvaliteta.

U četvrtak, 11. maja, organozovana je poseta za studente Poljoprivrednog fakulteta kompaniji Salat centar, koja je dobavljač Iceberg salate za McDonald’s restorane u Srbiji.

Kompanija Iceberg Salat Centar uspešno posluje na srpskom i inostranom tržištu duže od 27 godine. Osnovana je 1990. kao ekskluzivni uzgajivač i distributer Iceberg salate za potrebe lanca restorana McDonald’s.

Kao i svi kooperanti kompanije McDonald’s, Iceberg Salat Centar posluje prema najvišim svetskim standardima i proizvodi namirnice vrhunskog kvaliteta. U fazi proizvodnje salate i povrća primenjuje se GLOBALGAP standard, kojim se proces proizvodnje na polju strogo prati u svim fazama. Prerada salate i ostalog povrća vrši su u skladu sa FSSC 22000 standardom. Osnovni cilj primene ovih standarda jeste da se obezbedi praćenje i kontrola svih fizičkih, hemijskih i bioloških faktora koji mogu uticati na bezbednost i ispravnost hrane u svim procesima proizvodnje.

McDonald’s u svojim restoranima u ponudi ima pileću crispy i grilovanu, garden i malu salatu. Svaka od njih sadrži sveže povrće poput Iceberg salate, šargarepe, krastavca ili paradajza, koje u kombinaciji sa pilećim mesom i dresingom predstavljaju kompletan i ukusan obrok.

IMG_8205

IMG_8204

IMG_8202

IMG_8200

IMG_8208

 

Kompanije McDonald’s i Desing svoju saradnju započele su još davne 2000. godine. Tragajući za pouzdanim partnerom, koji može da ispuni sve standarde multinacionalne korporacije, kakva je McDonald’s, izabrana je kompanija Desing, porodična firma iz Knjaževca, koja sada već sedamnaest godina snabdeva McDonald’s restorane u Srbiji topinzima za sladoled i sirupima za šejkove.

Prelivi za sladolede ili šejkove u McDonald’s restoranima, sa ukusom jagode, nara, karamela, čokolade, vanile… proizvedeni su u fabrici Desing. Pre nego što se proizvedu svi ovi proizvodi, kreiraju se i razvijaju u “Desing Taste Centar, centrz za razvoj, edukaciju i inovacije”. Odatle sve počinje i tu se razvija široka paleta sezonskih proizvoda za McDonald’s restorane. Svo voće od kojih se u Desingu prave sirupi i prelivi, poreklom je od proizvođača iz Srbije ili sa sopstvene plantaže. Nakon probne proizvodnje, počinje industrijska proizvodnja.

McDonald’s je inovator novih ukusa i tokom dugogodišnje saradnje kompanija Desing je isporučila oko 5.000 tona topinga i sirupa kompaniji McDonald`s. Fabrika Desing zapošljava 35 ljudi, prosečne starosti 35 godina. Većina zaposlenih je fakultetski obrazovana.

Standardi kvaliteta koje McDonald’s propisuje, a kojih se Desing pridržava

McDonald’s izuzetno ozbiljno shvata pitanje kvaliteta i bezbednosti hrane i postavlja najviše standarde, kako interno u kompaniji, tako i ka dobavljačima. Za kvalitet hrane presudan je kvalitet dobavljača i zahteva koje dosledno postavlja pred svakoga od njih. Ovi standardi su često rigorozniji od onih koji su postavljeni od strane regulatornih institucija.

Primena i poštovanje standarda koji se odnose na kvalitet i zdravstvenu bezbednost proizvoda koji se služe u McDonald’s restoranima su apsolutni uslov koji neka kompanija mora da ispuni da bi postala dobavljač ovog renomiranog svetskog lanca brze usluge.

Kompanija Desing uspešno je ispunila sve zahteve koje je pred nju postavio McDonald`s. Ti zahtevi podrazumevaju: poštovanje zakonskih regulativa koja se odnose na proizvodnju hrane, kako onih koji su propisani u Srbiji, tako i globalnih; preispitivanje od strane rukovodstva, posvećenost rukovodstva poboljšanju kvaliteta i bezbednosti proizvoda; krizni menadžment; upravljanje kriznim situacijama; preduslovni programi; HACCP sistem; sledljivost; alergeni i aditivi; specifikacija McDonald`s proizvoda i verifikacija sistema kroz interne provere i provere druge i treće strane. Dodatno McDonald’s od Desinga zahteva da poštuje SQMS (Suplier Quality Management System) koji predstavlja sveobuhvatan i kompleksan set standarda i politike bezbednosti i kvaliteta. SQMS garantuje najviši stepen bezbednosti jer se oslanja na visoke međunarodne standarde, lokalnu regulativu i specifičnosti, i omogućava stoprocentnu sledljivost svake namirnice do njenog izvora (u slučaju voća – do plantaže).

Specifični zahtevi koje McDonald’s u okviru SQMS postavlja i koje Desing poštuje su: Code of conduct; Plan vanrednog snabdevanja; Partner u vanrednom snabdevanju; Sirovine za vanredno snabdevanje; Upravljanje kriznim situacijama; Provera sledljivosti – 1x godišnje – target 3 sata odziv; Dodatne mikorobiološke analize svih proizvoda/svake šarže.

Ovakve procedure ne ostavljaju prostora za bilo kakve propuste i garantuju najviši kvalitet koji se predano održava.

McDonald’s efikasno koristi svoje procese pri isporučivanju kvalitetnih i bezbednih proizvoda. Svaki proces proizvodnje je dizajniran sa ciljem da se maksimalno zadrže nutritivno vredne prirodno prisutne komponente iz hrane.

Zahvaljujući dobroj saradnji, na preporuku McDonald`s-a iz Srbije, kompanija Desing je uspostavila saradnju sa ovom kompanijom i u regionu, pa tako snabdeva sve restorane u Bugarskoj i Sloveniji posebnim (sezonskim) proizvodima, a postoji tendencija da se saradnja Desinga i McDonald`sa proširi i na dodatna tržišta Zapadne Evrope.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Proleće je tiho i nečujno smenilo hladnu i dugu zimu, donoseći nam sunčanije dana i mameći nas u gradske šetnje. Upravo su proleće i mesec maj pravo vreme za povratak Porodičnih vikenda u McDonald’s restorane.

Od predstojećeg vikenda (6. i 7. maja), i onda svakog narednog tokom maja, zaključno sa 27. i 28. majom, u beogradskim restoranima na Terazijama, na Vidikovcu, u Požeškoj, Fontani, Piramidi, na Bežanijskoj kosi, u Borči kao i u restoranima u Pančevu, Novom Sadu (Apolo), Nišu i Subotici, porodice će moći da uživaju u kreativnim i edukativnim radionicama koje smo pripremili. Bez obzira na uzrast, svi će moći da se zabave kroz kvizove, face painting, druženje sa Ronaldom McDonaldom i uživaju u drugim kreativnim aktivnostima.

Cilj porodičnih vikenda je da se na kreativan način i kroz raznovrsne aktivnosti neguju i osnažuju porodične vrednosti. Dođite da se zabavljamo i učimo zajedno!

1200800

Ty Beanie Boos vas očekuju u McDonald’s restoranima! deset jedinstvenih i prepoznatljivih plišanih igračkica sa krupnim očima! Bilo da izaberete pingvina, psića, irvasa, majmunčića, lavića – ove preslatke igračkice će vam postati pravi prijatelji.

Preslatke Happy Meal životinjice

Dvadeset i sedmi McDonald’s restoran u Srbiji otvoren je u Višnjici, u okviru BIG FASHION šoping centra. Restoran se prostire na 183 kvadratna metra, poseduje potpuno odvojen prostor za McCafe i sopstvenu baštu i prvi je McDonald’s restoran u ovom beogradskom naselju.

„U novi restoran smo investirali 900.000 evra i direktno obezbedili posao za 35 novih radnika. Restoran u BIG FASHION šoping centru je prvi koji otvaramo od početka godine, a do kraja godine nas očekuje otvaranje još jednog, na auto putu od Niša ka Beogradu. Sve to su pokazatelji stabilnog poslovanja naše kompanije i želje da naša ponuda bude dostupna što većem broju gostiju“, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija.

McDonald’s nastavlja sa uvođenjem najsavremenijih tehnologija, pa će restoran u BIG FASHION šoping centru biti čak šesti objekat koji poseduje terminale za poručivanje – self order kioske. Na tri kioska u restoranu, gosti mogu samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odaberu željene proizvode, poruče ih i plate karticom na samom terminalu, ili gotovinom na posebnoj kasi.

Radno vreme McDonald’s restorana u okviru BIG FASHION šoping centru je od 10 do 22 časa tokom cele nedelje.

????????????????????????????????????

McDonald’s restorani će u periodu predstojećih uskršnjih praznika raditi po izmenjenom radnom vremenu.

radno-vreme_2000x787sajt

Igračke Štrumpfova su od danas u okviru Happy Meal ponude!

Plava družina je stigla u Mek!

Štrumpfovi se vraćaju i u McDonald’s restorane. Sva deca će imati priliku da od 31. marta 2017. godine u okviru Happy Meal ponude izaberu jednu od deset igračkica omiljene plave družine.

Igrčkice su u obliku Štrumpfovskih kućica – pečuraka, a uz svaku kućicu dolaze i dve figurice Štrumpfova. Na kućicama se pomera poklopac i svaka kućica ima otvoren prozor i različitu grafiku koja sugeriše različite karaktere.

Svih deset kućica su različitih boja i u svakoj su drugačije figurice.

23-03-CON-4

23-03-CON-32

23-03-CON-39

Tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, za mart mesec, biće namenjeno za drugu fazu izgradnje Senzornog vrta u Osnovnoj školi „Radivoj Popović“.

Osnovna škola „Radivoj Popović“ u Zemunu je najstarija beogradska škola za obrazovanje dece oštećenog sluha i govora, disharmoničnog motornog razvoja i autizma, prva je škola u Beogradu čije će dvorište postati Senzorni vrt – edukativna, interaktivna, zelena oaza namenjena učenju, čulno-motoričkoj stimulaciji i relaksaciji dece kroz različite nastavne i vannastavne aktivnosti.

Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana. Kompanija McDonald’s kao inicijator akcije, će javnost, o ostvarenim donacijama, obavestiti nakon završetka akcije.

“McDonald’s od početka rada u Srbiji kroz program „humanitarnih kasica“ podržava različite institucije i organizacije koje se bave zaštitom i brigom o našim mališanima. Ovog puta želimo da pomognemo da se što pre završi izgradnja senzornog vrta u osnovnoj škloli „Radivoj Popović“ kako bi se deci u ovakvom okruženju se odgovarajućim aktivnostima, mirisima, dodirom, zvukom, podstakao razvoj svih čula i lakše usvajanje znanja i veština neophodnih za kvalitetniji život.“ izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

Projekat uređenja dvorišta razvijen je u saradnji projektnog tima UG Beogradski festival cveća zajedno sa nastavnim i stručnim osobljem škole kako bi zadovoljio specifične potrebe učenika koji je pohađaju i u njoj borave.

Kompanija McDonald’s će nastaviti sa projektom “humanitarne kasice” i u drugim gradovima, kao i sa drugim institucijama u Srbiji.

Senzorni vrt_idejna ilustracija sadrzaja 1

Senzorni vrt_idejna ilustracija sadrzaja 2

Trk u Mek – nove igračke su u Happy Meal ponudi! My Little Pony i Transformersi vas čekaju!

Nove igračke su u Meku!

Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ i kompanija McDonald’s u Srbiji sarađuju skoro čitavu deceniju, još od 2009. godine. Uprava kompanije McDonald’s je te 2009. godine donela odluku da se novac koji se prikuplja u “humanitarnim kasicama” u svim McDonald’s restoranima širom zemlje donira upravo ovoj ustanovi i to isključivo za kupovinu medinske i bolničke opreme.

Zahvaljujući sredstvima koja su prikupljena u „humanitarnim kasicama“, što predstavlja više od 150.000 evra, do sada je kupljena sledeća medicinska i bolnička oprema za službe, odeljenja i laboratorije Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “dr Vukan Čupić”

 • 57 infuzionih pumpi
 • 6 električnih kreveta za odeljenja intenzivne nege
 • 6 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata
 • 2 suva sterilizatora
 • 1 laminarna komora za rastvaranje citostatika i drugih lekova
 • 1 EKG aparat
 • 1 softver za dijagnostički aparat Protočni citometar
 • 1 mašina za sterilizaciju i pranje flašica za hranjenje odojčadi
 • Nameštaj za bolesničke sobe i dnevni boravak za decu na odeljenju Hematoonkologija 1
 • Nameštaj za 2 radne sobe lekara
 • 1 komplet poligona za fizikalnu terapiju

 

„Cilj i misija kompanije McDonald’s je da pomogne zajednicu u kojoj posluje. Od osnivanja Roditeljske kuće pri Institutu za majku i dete, kojom upravlja Udruženje “Zvončica”, mi smo njihov partner. Sredstva se skupljaju kroz “humanitarne kasice” u našim restoranima i na taj način pomažemo da mališani sa najtežim oboljenjima imaju što bolje uslove lečenja i oporavka. Tokom godina, uključili smo i druge ustanove i udruženja u naš program, ali sa udruženjem “Zvončica” imamo i nastavljamo kontinuiranu saradnju”, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

Vesna Skoko, predsednica UO “Zvončica” rekla je „Sa velikim zadovoljstvom mogu reći da je saradnja Udruženja “Zvončica” i McDonald’s pravi primer uspešnog partnerskog odnosa, koji je doprineo značajnom poboljšanju uslova lečenja naše dece u Institutu za majku i dete. Ali ne samo deci koja boluju od malignih bolesti, već i ostalim malim pacijentima koji se od drugih oboljenja leče u ovoj, najvećoj dečijoj bolnici u Srbiji. Nama je izuzetno drago što smo uspeli i da opravdamo poverenje građana, koji svoj sitniš ostavljaju u “humanitarnim kasicicama” u restoranima McDonald’s širom Srbije, jer se svaka kupovina medicinske i bolničke opreme transparentno objavljuje i građani znaju kuda ide njihov novac. Zahvaljujemo se menadžmentu McDonald’s i građanima Srbije na humanosti, poverenju i neprocenjivom doprinosu za zdravlje naše dece.“

„Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ u Novom Beogradu je najveća dečija bolnica u regionu. Godišnje se pregleda oko 200.000 dece, a na bolničko lečenje Institut primi oko 22000 pacijenata. Pod jednim krovom nalaze se sve službe i odeljenja neophodne za zbrinjavanje dece sa najsloženijim urođenim anomalijama, stečenim oboljenjima, uključujući i maligne tumore, kao i decu s teškim povredama. Institut je tercijalan i referentna ustanova iz oblasti zdravstvene zaštite dece i žena generativnog perioda. Za grad Beograd obavlja se delatnost iz domena primarnog i sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite. Ovo sve potvrđuje kompleksnost rada zdravstvenih radnika i saradnika, kao i nemedicinskog osoblja, a sve u cilju pravovremenog i uspešnog lečenja obolele dece. Republika Srbija preko Ministarstva zdravlja i RFZO-a maksimalno ulaže sredstva u zdravstvenu zaštitu dece, ali to, s obzirom da je medicina skupa delatnost, nije dovoljno. Zahvaljujući donatorima u prilici smo da omogućimo deci i njihovim pratiocima kvalitetnije uslove za lečenje.

Višegodišnja kontinuirana sredstva iz donacije kompanije McDonald’s ostvarene u saradnji sa Udruženjem roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ je veoma mnogo pomogla celokupan razvoj Instituta. Kupljena oprema (medicinski aparati, kreveti, nameštaj i dr.) prevashodno je bila namenjena odeljenjima gde se leče najteže obolela deca. Sve ovo je doprinelo da je kvalitet lečenja i uslovi u kojima borave mali pacijenti podignut na mnogo viši nivo. To potvrđuje i akreditacija naše ustanove na najduži mogući period od sedam godina. Veliku zahvalnost dugujemo svakom pojedinačnom donatoru koji je odvojio deo svojih novčanih sredstava i ubacio u kasicu restorana McDonald’s. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo rukovodstvu i svim zaposlenima kompanije McDonald’s, kao i nama dragom Udruženju „Zvončica“ koji ima prostorije pod krovovima Instituta.“ Izjavio je doc. dr sc. med. Radoje Simić, VD direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

Kompanija McDonald’s će nastaviti sa projektom „humanitarne kasice“ i ubuduće.

Skoro decenijska saradnja Udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ i kompanije McDonald’s

Skoro decenijska saradnja Udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ i kompanije McDonald’s 1

Skoro decenijska saradnja Udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ i kompanije McDonald’s 2

U nedelju, 5. februara, u McDonald’s restoranu na Terazijama održan je Lego Betmen dan u saradnji sa našim partnerom Blitz filmom i Lego klubovima Kockarijum i Beokocka, koji su obezbedili Lego kocke. Deca su se takmičila u slaganju Lego kocki, uživala  u bojenju i razgledanju Lego kreacija.  Najuspešniji su sa sobom poneli i vredne nagrade u vidu Lego setova. U susret filmu „Lego Betmen“ u svim McDonald’s restoranima deci će biti dostupno osam igračaka inspirisanih ovim filmom u okviru Happy Meal obroka.

Lego Betmen dan (3)

Lego Betmen dan (2)

Lego Betmen dan (1)

Lego Betmen dan (4)

Igračke iz filma Lego Batman vas očekuju u sklopu Happy Meal ponude! Igračke možete kupiti i odvojeno.

Betmen je stigao u Mek!

Kliknite ovde da biste preuzeli i odštampali nove kupone već sada! Kuponi važe do 31.03.2017. u svim McDonald’s restoranima.

Novi kuponi su tu!

Uz svaki kupljeni Happy Meal, vaše mališane očekuje i mandarina na poklon!

Ukusan i zdrav početak raspusta

Uživajte u novoj promotivnoj ponudi – u McDonald’s restorane su stigli Crispy Cheese DeLux, Crispy Cheese Chicken i Grand Double Bacon Cheese! U prilogu “hrskaju” fenomenalni Američki krompirići i čiz zvezdice!
Nova "hrskava" promocija! 1

Danas je u McDonald’s restoranu na Terazijama održana konferencija za medije na kojoj je najavljen film „Pevajmo“. Glumci koji su pozajmili glasove likovima u filmu su Paulina Manov, Dragan Vujić – Vujke, Milan Antonić ppozvali su mališane i njihove roditelje da uživaju u gledanju jednog od najvećih animiranih hitova. U originalnoj engleskoj verziji filma glavnim junacima glasove su pozajmili Metju Mekonahi, Skarlet Johansen, Riz Viterspun, Džon C Rajli, Set MekFarlen, a pevaju Stivi Vonder i Arijana Grande.

Glavni likovi iz filma „Pevajmo“ su se našli i u novoj Happy Meal seriji dostupnoj od 30. Decembra. Biće dostpuno osam figurica inspirisanih filmom „Pevajmo“ (SING). Baš kao i u filmu, kolekcionari će moći da uživaju u omiljenim zvucima, igri i pesmama koje će figurice glavnih likova izvoditi kada pljesnete dalnom o dlan ili kada povučete figuru unazad. Deca će uživati u igri sa omiljenim likovima životinja kao što je miš Majk, prasica Rozita, slonica Mina, gorila Džoni, bodljikavo prase Eš… Takođe od kutije za Happy Meal deca će moći da naprave pravu pozornicu. A na raspolaganju su i aplikacije na McDonald’s Happy Studio gde će deca moći da personalizuju sadržaj, „obuku“ kostime i odglume različite emocije.

 

Likovi iz filma „Pevajmo“ u Meku

Likovi iz filma „Pevajmo“ u Meku 1

Tokom meseca novembra, u svim McDonald’s restoranima u Srbiji u „humanitarnim kasica“ je prikupljan novac za Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj. Takođe u nedelji od 20. do 27. novembra kao podrška Svetskom danu deteta izdvajano je po 10,00 dinara od svakog prodatog Happy Meal-a.

Prikupljeno je ukupno 580.000,00 dinara i od tih sredstava će biti kupljena dva aspiratora za operacioni blok klinike. Aspiratoti služe za usisavanje krvi i izlučevina tokom svake operacije. Operacioni blok klinike ima 6 operacionih sala i godišnje uradi 7000 operacija kod dece, od rođenja do 18 godine, iz cele Srbije i regiona.

„Veoma nam je drago što smo mogli da pomognemo i obezbedimo dva nova aspiratora koji će olakšati rad lekara u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj. McDonald’s će nastaviti i ubuduće da podržava institucije i organizacije kojima je pomoć neophodna kako bi što lakše prevazišli sve izazove sa kojima se suočavaju“ rekao je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji. 

“McDonald’s je prepoznatljiv u svetu kao kompanija koja razvija programe donatorstva i društveno je odgovorna. Nama, kao jednoj od najznačajnijih medicinskih institucija u zemlji, od izuzetnog je značaja partnerstvo sa kompanijama. Svuda u svetu se institucije od javnog značaja, poput Tiršove, finansiraju iz budžeta, ali se razvijaju tako što ih podržavaju kompanije i pojedinci. Hvala na donaciji i nadam se da je ovo početak dugoročnog partnerstva.” prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Operaciona sala u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj2

Tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, za mesec decembar biće namenjeno za Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“.

McDonald’s godinama unazad sarađuje sa ovim udruženjem, kroz različite vidove podrške. Kompanija McDonald’s i na ovaj način pokušava da pomogne da se što je moguće više olakša oporavak dece obolele od malignih bolesti, kao i da da podršku roditeljima koji su svakdnevno suočeni sa brojnim izazovima.

Obavestite svoje prijatelje, braću i sestre, mame i tate, tetke i teče, ujake i ujne, bake i deke, ma sve koje volite – počinju Porodični vikendi u Meku!

Od predstojećeg vikenda (3 i 4.decembar 2016.) u beogradskim restoranima na Terazijama, na Vidikovcu, u Požeškoj, Fontani, Piramidi, na Bežanijskoj kosi, u Borči kao i u restoranima u Pančevu, Novom Sadu (Apolo), Nišu i Subotici, moći ćete da uživate u: kvizovima, druženju sa Ronaldom, mađioničarskim trikovima, kao i u kreativnom kutku.

Cilj porodičnih vikenda je da se na kreativan način i kroz raznovrsne aktivnosti neguju i osnažuju porodične vrednosti. Dođite da se zabavljamo i učimo zajedno 🙂

FAMILY WEEKENDS 1

 

Kompanija McDonald’s je prvog decembra organizovala Dan otvorenih vrata za studente četvrte godine Poljoprivrednog fakulteta, smer – Upravljenje bezbednošću i kvalitetom u proizvodnji hrane. Četrdesetak studenata sa profesorom su imali priliku da vide kako se čuvaju i skladište proizvodi u McDonald’s restoranima, da čuju koje standarde i procedure dobavljači moraju da ispunjavaju. Da se upoznaju sa standardima kvaliteta i kontrolama koje McDonald’s primenjuje. A potom su imali priliku da vide kuhinju McDonald’s restorana i način pripreme njihovih omiljenih McDonald’s obroka.

DAN OTVORENIH VRATA U McDONALD’SU 2

DAN OTVORENIH VRATA U McDONALD’SU 1

DSC_1369 sređ

 

 

Od danas uz Happy Meal dobijate igračkice likova iz Adventure Time crtaća, a možete ih kupiti i odvojeno!

Vreme je za avanturu!

Kao podrška Svetskom danu deteta, koji se obeležava danas, McDonald’s u Srbiji će od svakog prodatog Happy Meal-a u narednih sedam dana odvojiti po 10 dinara i donirati ih Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Pored novca koji se tokom novembra meseca prikupi u „humanitarnim kasicama“ u svim McDonald’s restoranima u Srbiji, koje predstavljaju dobrovoljne priloge gostiju, sada će McDonald’s dodatno donirati po 10 dinara od prodatih Happy Meal obroka u nedelji od 20 do 27.novembra. Sva ova sredstva namenjena su za nabavku opreme u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

O ukupnoj donaciji, kao i opremi koja je od tih sredstava nabavljena, javnost u Srbiji će biti obaveštena početkom decembra.

Dodatna podrška Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj!

Uživajte u grandioznoj ponudi, jer su se upravo u McDonald’s restorane vratili Grand Big Mac™ i Big Mac™ sa pilećim mesom, a tu su i čiz zvezdice i domaćinski krompirići, kao i potpuno novi Grand dupli čizburger!

Uvećaj užitak!

Uživaj u raskošnom ukusu McMuffina sa čokoladom uz Caffe Latte za samo 300 dinara.

Savršeni spoj kafe i čokolade! 1

Beograd, 1. novembar 2016 Tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, za novembar mesec, u kome se obeležava i Svetski dan deteta, biće namenjeno za nabavku opreme u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Ova akcija ima za cilj podršku lekarima i medicinskom osoblju u okviru saradnje sa Univerziteskom dečjom klinikom u Tiršovoj, za poboljšanje uslova kvalitetnijeg i uspešnijeg lečenja najmlađih pacijenata. Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana. Kompanija McDonald’s kao inicijator akcije, će javnost, o ostvarenim donacijama, obavestiti nakon završetka akcije.

“Ovo je nastavak saradnje koju je komapnija McDonald’s ostvarila sa Univerzitetskom dečjom klinikom u Tiršovoj. Želja nam je da od sakupljenog novca iz humanitarnih kasica, nabavimo potrebnu opremu kako bismo ovoj hrabroj deci omogućili još kvalitetnije lečenje.“ Izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

“Univerzitetska dečja klinika je jedna od najznačajnijih medicinskuih institucija u zemlji i regionu. Kod nas se godišnje obavi 150 000 specijalističkih pregleda i 7000 operacija od kojih je 250 kardiohirurških. Imamo sjajan kadar i dajemo sve od sebe da opremu koju imamo redovno obnavljamo kako bi uslovi za lečenje bili najbolji mogući. Podrška poput ove nam mnogo znači.” istako je prog. dr Zoran Radojičić, doirektor Univerzitetske dečje klinike.

Kompanija McDonald’s će nastaviti sa projektom “humanitarne kasice” i u drugim gradovima, kao i sa drugim institucijama u Srbiji.

Izaberi dva proizvoda i napravi svoj jutarnji Mix2 za 220 dinara!

McMuffin sa slaninom i jajetom, McToast sa slaninom i sirom, McToast sa šunkom i sirom, mali pomfrit i mala Coca Cola, koja dva biraš?

Napravi svoj jutarnji Mix2!

Dvadeset i šesti po redu McDonald’s restoran u Srbiji otvoren je danas u Borči, u okviru ritejl parka Shoppi.

Ovaj, inače, prvi McDonald’s restoran u ovom beogradskom naselju prostire se na 422 kvadratna metra i može ukupno da primi 93 gosta. Restoran poseduje baštu kapaciteta 76 mesta, parking sa 30 parking mesta – od kojih su dva za invalide. deo ponude iz McCafea, SPA (nova platforma usluge i proizvodnje), kao i McDrive koji je otvoren 24 sata. Najmlađi gosti, ne samo da će uživati u svojim omiljenim obrocima, već mogu da se zabave i u Play Land delu za igru u bašti restorana.

„U novi restoran investirali smo oko milion evra i direktno obezbedili posao za 40 radnika. Ovo je treći restoran koji smo otvorili ove godine i to znači da imamo stabilno poslovanje, da ulažemo u Srbiju, obezbeđujemo nova radna mesta i nastavljamo da našim posetiocima  pružanjem vrhunske usluge. Nastavićemo i dalje da se razvijamo i pomažemo domaću privredu“, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija.

Ovo je četvrti McDonald’s restoran u Srbiji koji poseduje terminal za poručivanje – self order kiosk. Na ovom terminalu, gost može samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odabere željene proizvode, poruči ih i plati karticom na samom terminalu, ili kešom na posebnoj kasi. Takođe, u ovom restoranu se primenjuje „Made for you“ koncept. On osoblju u kuhinji omogućava da, čim prime gostovu porudžbinu, počnu sa njenom pripremom, a time je usluga pripreme hrane još efikasnija. Na ovaj način, gost dobija hranu napravljenu baš za njega.

Radno vreme McDonald’s restorana u okviru Shoppi ritejl parka je tokom cele nedelje od 8 do 24 časa, dok će McDrive ovog restorana raditi 24 časa dnevno.

DSC_0441 borča

DSC_0460 borča

DSC_0387 borča

 

KIDS FEST se održava širom Srbije od 23. do 30. oktobra

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u McDonald’s-u na Terazijama  predstavljen je program 12. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA i animirani film Trolovi koji će otvoriti ovogodišnji festival, 23. oktobra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center sa početkom u 17h.

Na konferenciji govorili su Igor Stanković, osnivač KIDS FESTA i direktor filmske distributerske kuće MCF MegaCom Film, Anđelka Prpić ambasadorka 12. KIDS FESTA, Lina Bošković direktorka KIDS FESTA, glumci koji su učestvovali u sinhronizaciji animiranog filma Trolovi: Marko Mandić, Aleksandra Radosavljević, Ivan Zekić i Marko Kon producent sinhronizacije. Pored njih govorile su i Marina Trnavčević ispred McDonald’s-a i Tatjana Krsmanović ispred Menart-a, izdavačke kuće zvaničnog saundtreka filma.

Glumica Anđelka Prpić ambasadorka je 12. Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST-a, najveće manifestacije u oblasti kulture i zabave za decu, koji će se ove godine održati u periodu od 23. do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje. Tokom uzbudljivih sedam dana, najmlađi posetioci bioskopskih sala zaviriće u neke neverovatne i do sad neispričane filmske priče.

Kids Fest ove godine nudi bogatiji filmski program, 20 filmova, raspoređenih u 2 programa. Većina filmova na KIDS FESTU biće sinhronizovana na srpski jezik da bi najmlađi nesmetano mogli da uživaju u avanturama animiranih junaka. U bioskopima najmlađe posetioce očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni, a ono što ovu godinu čini posebnom, jeste i uvođenje specijalnog TEEN programa.

TROLOVI OTVARAJU 12. DEČIJI FILMSKI FESTIVAL KIDS FEST

TROLOVI OTVARAJU 12. DEČIJI FILMSKI FESTIVAL KIDS FEST 2

 

 

 

 

Rasteraj oblake eksplozijom ukusa šumskog voća u tvojim omiljenim desertima u Meku!

Uživaj u jeseni uz darove šume! 1

Krajem septembra kompanija McDonald’s organizovala je putovanje za predstavnike medija, blogere i studente Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda u Ens, mesto u Austriji u kom se nalazi fabrika OSI Food Solutions koja proizvodi proizvode od goveđeg mesa za McDonald’s restorane u Srbiji, kao i u Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji.

Cilj posete bio je da predstavnici medija, blogeri i studenti iz prve ruke vide gde se prave proizvodi koji se prodaju u McDonald’s restoranima, kao i da se upoznaju sa procesom proizvodnje, procedurama i standardima koje svaki McDonald’s dobavljač mora da ispuni.

Tokom posete fabrici, prisutni su imali priliku da vide sve faze proizvodnje, od dopremanja mesa u fabriku, vizuelne kontrole, utvrđivanja količine masnoće (koja treba da je oko 20%), obeležavanja mesa (masnije crvenom etiketom, manje masno zelenom etiketom) radi lakšeg skladištenja, zatim mešanjem svežeg i zamrznutog mesa u odnosu 60:40, kako bi se postigla željena masnoća, preko mlevenja i oblikovanja u gotov proizvod (burger) do zamrzavanja, pakovanja i transporta u restorane.

Svi prisutni su se uverili da se McDonald’s burgeri prave od 100% goveđeg mesa bez ikakvih dodataka. Uverili su se i u stroga pravila kojih moraju da se pridržavaju kako radnici koji rade u fabrici, tako i posetioci. Ta pravila podrazumevaju da se pre ulaska u proizvodni pogon obuče zaštitno odelo, da se svi lični predmeti ostave izvan pogona (uključujući satove, prstenje, minđuše…), dok je upotreba šminke ili jakih parfema zabranjena. Vrši se dezinfekcija i tek tada može da se uđe u proizvodni pogon.

McDonald’s izuzetno ozbiljno shvata pitanje kvaliteta i bezbednosti hrane i postavlja najviše standarde, kako interno u kompaniji, tako i ka dobavljačima. Za kvalitet hrane presudan je kvalitet dobavljača i zahteva koje McDonald`s dosledno postavlja pred svakoga od njih. Ovi standardi su često rigorozniji od onih koji su postavljeni od strane regulatornih institucija. Primera radi, u McDonald`s restoranima postoji više od 50 bezbednosnih provera goveđeg i pilećeg mesa koja se sprovode svakodnevno.

Postoje tri nivoa osnovnih standarda koje dobavljači McDonald`s restorana u Srbiji ispunjavaju. Prva dva se odnose na društvenu odgovornost (zakonito poslovanje i odnos prema zaposlenima, bezbednost na radu, odnos prema životnoj sredini, detaljne mere bezbednosti i zaštite, itd), kroz samoevaluaciju koju dobavljači popunjavaju, a zatim i kroz kompletno istraživanje koje sprovode nezavisne, specijalizovane audit agencije.

Treći nivo se realizuje kroz poseban McDonald`s sistem SQMS (Supllier Quality Management System) koji predstavlja sveobuhvatan i kompleksan set standarda i politike bezbednosti i kvaliteta. SQMS garantuje najviši stepen bezbednosti jer se oslanja na visoke međunarodne standarde, lokalnu regulativu i specifičnosti, i omogućava stoprocentnu sledljivost svake namirnice do njenog izvora (u slučaju mesa – do farme).

O kompleksnosti i visokim zahtevima koje SQMS predstavlja govori i činjenica da je ispunjenje poznatog HACCP sertifikata tek jedan od segmenata petog od osam obimnih poglavlja ovog sistema.

Foto 18

Foto 14

Foto 19

Foto 07

Foto 01

Foto 17

Foto 24

Sada u Meku možeš da kombinuješ tvoja dva omiljena proizvoda po želji! Čizburger pomfrit sladoled ili piće, čak i dva ista ako želiš, za samo 220 dinara.

Mix2 tvoja dva omiljena proizvoda!