Vesti - McDonalds
Zatvori

McDonald’s predstavlja „As Featured In Meal“

  1. avgust 2023.
Od klasika filmske industrije do komedija koje vredi bindžovati do hit pesama i animiranih serija u japanskom stilu, McDonald's je imao prepoznatljivu ulogu u zabavnoj industriji decenijama. Sada našim fanovima nudimo priliku da osete novo iskustvo iz prvih redova gde će glavnu ulogu imati neki od najvoljenijih proizvoda sa menija pod nazivom „As Featured In Meal“. Od 14. avgusta noviteti će biti dostupni u preko 100 zemalja širom sveta u specijalno dizajniranim pakovanjima, a u Srbiji će biti dostupni od 28. avgusta.   U ograničenom vremenskom periodu, fanovi mogu ponovo da osete magiju popularnih likova i umetnika zahvaljujući omiljenim proizvodima sa poznatih menija. U obroku možete da birate između 9 Chicken McNuggets-a, Big Mac burgera zajedno sa svetski poznatim velikim i srednjim pomfritom i velikim i srednjim pićem. „Nisu samo naši stvarni fanovi ti koji imaju omiljenu porudžbinu. Nekoliko decenija unazad, naši popularni filmski i TV likovi takođe imaju svoje omiljene porudžbine,“ objašnjava šef globalnog marketinga u McDonald's-u i direktor sektora za nove poslovne poduhvate u McDonald's-u Morgan Flatley. „Obrok „As Featured In Meal“ je naša ponuda koja uključuje  popularne proizvode, a kojom slavimo najupečatljivija pominjanja MCDonald's-a u svetu zabave.“   I, naravno, mi želimo da naši fanovi osete svežinu i prepoznatljivost njihovog McDonald’s obroka. To je razlog zbog koga smo se udružili sa brendom PALACE iz Londona. PALACE je skejtbord brend koji proizvodi i garderobu ulične mode na čijim proizvodima će biti vidljivo ime McDonald's-a ispisano na njihov karakterističan i originalan način. Fanovi koji se opredele za obrok „As Featured In Meal“ mogu da skeniraju QR kod na ambalaži da pristupe eksluzivnoj liniji proizvoda pod nazivom „PALACE McDONALD’S“. Bez obzira na to da li ste uživali dok gledate čuvenu izjavu George-a Costanza-e „Nisam jeo Big Mac® dugo vremena,“ iz serije „Sajnfeld“ (Seinfeld) u produkciji studija Warner Bros, Discovery ili Travisa u filmu „Clueless” u produkciji Paramount Pictures, u kojoj zahvaljuje „divnom McDonald's timu koji je proveo sate i sate u pripremi mafina sa jajima, McMuffins“, možete zauzeti mesto u prvim redovima „As Featured In Meal“ ovog leta. Iskoristite priliku da poručite „As Featured In Meal“ obroke za dostavu, u restoranima ili dok koristite Drive Thru uslugu.

McDonald’s ponosni sponzor kultnog domaćeg filma Munje Opet!

16. mart 2023. – Svi se još uvek sećamo kultne domaće komedije – Munje, i kada smo čuli da se snima nastavak Munje Opet, nije bilo dileme da podržimo ovaj izuzetno zabavan film.

Ponosni smo što smo ekipi sjajnih glumaca predvođenih Sergejom Trifunovićem, Borisom Milivojevićem, Nikolom Đuričkom, Majom Mandžukom, Milicom Vijović, a u novoj verziji dopunjenoj sa Sekom Sablić, Draganom Macom Marinkovićem, Mionom Marković, Vladom Kovačevićem ali i grupom mladih glumaca – Ivanom Zečević, Markom Pavlović i Stojšom Oljačić olakšali njihov kreativni rad. U glumačkim ulogama pojavljuju se i ličnosti iz sveta muzike: Juice,
Smoke Mardeljano, Euffrat.

Autorska ekipa ostala je nepromenjena – dobru zabavu garantuju scenarista Srđan Anđelić uz reditelja Rašu Andrića.
Kao i pre 20 godina, Munje Opet prati dobra muzika koju u ovom nastavku potpisuju Coby, Vizelj, Jarboli, Sasha, Baby Motorola, Sitzpinker, Prti Bege, Bojana Vunturišević…

McDonald’s je film Munje video kao kulturni fenomen koji je oblikovao generacije širom regiona. Oduševljeni smo da će Munje osvojiti neku novu publiku svojim nastavkom, a premijera nas očekuje 29. marta u MTS Dvorani.

Pet hiljada slikovnica „Lola i Mila“ biće donirano vrtićima širom Srbije

22. april 2022. – Povodom Svetskog dana knjige, koji se obeležava 23.aprila, kompanija
McDonald’s će uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Sektora za
predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje, donirati 5000 slikovnica “Lola i Mila”
vrtićima širom Srbije.
Vrtići u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Pančevu, Velikoj Plani i Staroj
Pazovi će dobiti slikovnice “Lola i Mila” autora Kristine i Sergeja Ćetkovića koje su
namenjene deci uzrasta od 4 do 6 godina i na edukativan način će im pomoći da razumeju
određene situacije u kojima se svakodnevno nalaze.
„Izuzetno mi je drago da postoje društveno odgovorne firme koje kroz različite aktivnosti
doprinose podizanju kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Uveren sam da će mališane
obradovati slikovnice i da će se kroz njihove sadržaje, na zabavan i edukativan način,
upoznati sa svakodnevnim situacijama kroz koje prolaze njihove junakinje. Veoma je važno
da se deca od najranijeg uzrasta „druže“ sa knjigom“, izjavio je Branko Ružić, prvi
potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
„Od dolaska na srpsko tržište trudimo se da podržavamo zajednicu kroz različite projekte.
Ove godine fokus nam je na najmlađima i želji da kroz donaciju slikovnica „Lola i Mila“
domaćih autora pomognemo da deca lakše savladaju i nauče o različitim aktivnostima i
sutuacijama u kojima se svakodnevno nalaze. Nastavićemo da opremamo i biblioteke
osnovnih škola, što smo započeli prošle godine. Zahvalni smo ministru Ružiću i njegovom
timu na pomoći da ovu aktivnost sprovedemo“, izjavio je Veselin Janićijević, direktor
kompanije McDonald’s u Srbiji.
Slikovnice „Lola i Mila“ su nastale po ideji Kristine Ćetković, supruge našeg poznatog
pevača Sergeja Ćetkovića, koja je beležila sve zanimljivosti njihovih ćerki Lole i Mile i to je
kasnije pretočeno u TV serijal „Lola i Mila“, a kasnije i u slikovnice. Izdavač slikovnica je
“DexyCo” a edicija „Lola i Mila“ sadrži 11 slikovnica.

Danas je u Srbiji otvoren 32. McDonald’s restoran

08. april 2022. – Danas je otvoren novi 32. McDonald’s restoran u Srbiji, 22. u Beogradu, a prvi u Žarkovu. U ovaj restoran je uloženo oko 2 miliona evra.

„U samo nedelju dana otvorili smo u Beogradu dva McDonald’s restorana i dodatno osnažili našu mrežu koja trenutno ima 32 restorana. Ponosan sam na svoje kolege koje odgovornim i predanim radom doprinose da ostvarujemo zacrtane planove, nastavljamo sa ulaganjima i zapošljavanjem“, rekao je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija.

McDonald’s restoran u Žarkovu je Drive In, u svom sastavu ima i McCafe i baštu. Poseduje digitalne menu board-ove, i u samom restoranu i na Drive liniji. Takođe, ovaj restoran ima terminale za poručivanje – self order kioske, pa gosti mogu samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odaberu željene proizvode, poruče ih i plate karticom na samom terminalu, ili gotovinom na posebnoj kasi. I u ovom restoranu će se primenjivati made for you koncept, što znači da će tek nakon što gost naruči, njegova porudžbina početi da se sprema. Restoran će imati 138 sedećih mesta raspoređenih na dva nivoa.

Radno vreme McDonald’s restorana u Žarkovu je od 07 do 24 časa tokom cele nedelje, dok će Drive linija raditi non-stop, odnosno od 00:00-24:00.

Novi McDonald’s restoran otvoren je danas u šoping centru Galerija

01. april 2022. – Danas je u okviru šoping centra GALERIJA otvoren novi McDonald’s restoran, 31. u Srbiji.

„Bez obzira na sve globalne izazove sa kojima se zadnjih nekoliko godina suočavamo, McDonald’s u Srbiji nastavlja da širi poslovanje i mrežu svojih restorana. U ovaj restoran smo uložili više od milion evra, zaposlili nove kolege i na taj način ostajemo stabilan partner privrednog razvoja naše zemlje. Plan nam je da otvaranjem dodatnih novih restorana i u ovoj i u narednim godina dodatno ojačamo naše poslovanje“, rekao je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija.

McDonald’s restoran u šoping centru GALERIJA poseduje i digitalni menu board, terminale za poručivanje – self order kioske. Na tri kioska u restoranu, sa šest pozicija, gosti mogu samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odaberu željene proizvode, poruče ih i plate karticom na samom terminalu, ili gotovinom na posebnoj kasi. Takođe će se i u ovom restoranu primenjivati made for you koncept, što znači da će tek nakon što gost naruči, njegova porudžbina početi da se sprema. Imaće 97 sedećih mesta u samom restoranu i 44 mesta u bašti.

Radno vreme McDonald’s restorana u okviru šoping centra GALERIJA je od 10 do 22 časa tokom cele nedelje.

Pančićeve omorike će krasiti dvorišta osnovnih škola

14. mart 2022. – Kompanija McDonald’s će tokom 2022. godine donirati 185 sadnica Pančićeve omorike koje će biti zasađene u dvorištima osnovnih škola u osam gradova Srbije u kojima kompanija ima restorane – Beograd, Pančevo, Novi Sad, Subotica, Velika Plana, Kragujevac, Stara Pazova i Niš.

Ovu akciju je pokrenulo Udruženje građana „Festival planeta Zemlja“ povodom deset godina od osnivanja, a sa ciljem da se smanji uticaj na klimatske promene, da se ekosistem podigne na viši nivo, da vazduh bude čist, da društvo i zajednica u kojoj živimo unapredi očuvanje Planete Zemlje.

„Od osnivanja se trudimo da pomognemo školama u Beogradu i Srbiji na različite načine kroz organizaciju stručnih i edukativnih poseta među školama kako u zemlji, tako i u inostranstvu kako bi se razmenila znanja i iskustva, obilaske prirodnim rezervatima, organizacijom više kulturno umetničkih događaja, a sada i ovom akcijom ukrašavanja dvorišta jedinstvenom Pančićevom omorikom. Zahvalni smo na podršci McDonald’su i svim ostalim partnerima na projektu, jer zajedno činimo dobre stvari.” rekao je Aleksandar Srećković iz udruženja “Festival planeta Zemlja”.

„Drago nam je da imamo priliku da se uključimo u ovu akciju, a posebno jer se radi o sadnicama Pančićeve omorike koja se mora očuvati i zaštititi za generacije koje dolaze. Pored svih društveno odgovornih aktivnosti koje sprovodimo u lokalnoj zajednici više od 30 godina, trudimo se da uvek pronalazimo inovativne načine za smanjenje emisije ugljenika, za odlaganje i reciklažu otpada i očuvanje prirodnih resursa. Zato ćemo u 2022. donirati i zasaditi 185 sadnica Pančićeve omorike u dvorištima osnovnih škola širom Srbije.“ rekla je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s.

Sadnja Pančićevih omorika je počela u Beogradu i prve sadnice su zasađene u dvorištu O.Š. “Janko Veselinović”, a tokom marta i početkom aprila biće zasađene sadnice u O.Š. “Jovan Dučić”, O.Š. “Marko Orešković” i O.Š. “Đura Jakšić”.