O nama - McDonalds
Zatvori

O nama

Braća Ričard i Moris McDonald otvorila su prvi McDonald’s restoran u San Bernandinu, Kaliforniji. 

1940

Preduzetnik Rej Krok otkupljuje od braće franšizu i oformljava McDonald’s kakav danas poznajemo na više od 37000 lokacija. 

1955

Predstavljen je legendarni McDonald’s-ov burger BigMac. 

1967

24. marta, na Slaviji je otvoren prvi McDonald’s restoran u Srbiji, a ujedno prvi I u centralnoj i jugo-istočnoj Evropi. Tako je Beograd prvi u ovom delu Evrope ušao na svetsku McDonald’s mapu. 

1988

Restoran ,,Slavija’’ postaje svetski rekorder sa 2.046.014 uslužena gosta. 

1989

Restoran ,,Bezistan’’ je prvi McDonald’s na svetu koji je u jednoj godini uslužio više od 3 miliona gostiju – 3.585.553 tačnije. 

1990

12. marta, usluženo je 16.823 gostiju u jednom danu, što je svetski record. Te, 1991. godine, u Bezistanu je usluženo 2.816.206 gostiju. 

1991

U restoranu ,,Apolo’’ je u decembru 1998. godine proslavljeno 346 rođendana, što je svetki rekord. 

1998

Otvorili smo prvi McCafé u Srbiji I počeli da služimo vrhunsku kafu I preukusne kolače. 

2008

Doručak u Meku postaje redovan na meniju, dobro jutro!

2010

Made for You koncept u Srbiji je prvi put bio dostupan u Pančevu. Ideja je da priprema porudžbine počinje tek kada je gost naruči, tako da svaki obrok stiže topao i svež. 

2014

KIOSK za naručivanje hrane, gde se putem touchscreen ekrana bira porudžbina, prvi dobija restoran na Bežanijskoj kosi! 

2015

Lansiramo McDonald’s Srbija aplikaciju sa stalnom ponudom kupona, možda zbog toga rušimo sve rekorde u korišćenju? 

2019

McDonald’s restorani u Srbiji deo su najpoznatijeg i najvećeg lanca restorana u svetu. Naš uspeh zasnivamo na vrednostima: savršen kvalitet bez kompromisa, efikasna i ljubazna usluga, kao i besprekorna čistoća. Za proteklih 35 godina, McDonald’s restorani u Srbiji uslužili su milione gostiju. U naša 32 restorana mesečno uslužimo više hiljada gostiju, koji uživaju u prepoznatljivim proizvodima poput Big Mac™ - najomiljenijeg burgera na svetu.

„Osmeh na licu gosta je za nas najveća nagrada“ govorio je Ray Krok koji je McDonald’s video kao kompaniju koja osim što radi za dobrobit svojih gostiju vodi računa i ulaže u svoje zaposlene, ali i u zajednicu u kojoj posluje. On je zamislio svet u kome će McDonald’s biti zabavno mesto, sa brzom uslugom, prijateljskim pristupom, u kome je odlična hrana neodoljivog ukusa pristupačna svima.

Mi smo veoma posvećeni našoj hrani i brinemo o tome da ono što svakodevno služimo bude bezbedno, vrhunskog kvaliteta i da se proizvodi na odgovoran način. Kako bismo ukus naše hrane držali na visokom nivou koristimo prave, kvalitetne sastojke, tako, na primer, koristimo 100% čistu govedinu za pripremu burgera. Trudimo se da naš meni bude raznovrsan kako bismo svim gostima pružili hranu po njihovom ukusu.